Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

325 км/ч, 671 к.с.: Aston Martin DB12

отпечатай новината

27.05.2023 09:31 | Видян 409 пъти

325 км/ч, 671 к.с.: Aston Martin DB12

През януари за първи път видяхме наследника на Aston Martin DB11. По това време автомобилът вече носеше серийната си каросерия и светлини, но не бяхме сигурни за името му. Днес британският производител разкрива изцяло новия DB12, който предвещава нова ера за автомобилния производител със значително повече мощност, по-добра динамика и още по-високо ниво на комфорт в купето.

Aston Martin толкова се гордее с новия си продукт, че го описва като първия супертурър в света и "най-завършения и завършен модел DB" в историята на компанията. Но за да отговорим веднага на най-големия ви въпрос - не, все още не се споменава за мощност V12. Въпреки това новооптимизираният 4,0-литров V8 с две турбини, доставен от Mercedes-AMG, вече осигурява много повече мощност от преди, което прави DB12 дори по-мощен от DB11 V12.

В това ново приложение осемцилиндровият агрегат произвежда 671 к.с. при 6000 об/мин и 590 фунтови фута въртящ момент между 2750 и 6000 об/мин. Това представлява увеличение с повече от 30 процента в сравнение с предшественика му с V8 и с 41 к.с. повече от DB11 AMR с неговия подобрен 5,2-литров V12. Новото купе има спринт от 0 до 96.5 км в час за едва 3,5 секунди и максимална скорост от 202 мили в час (325 км/ч).

Aston Martin твърди, че е направил няколко важни промени в V8 двигателя, за да го направи по-производителен от преди. Те включват модифицирани профили на кулачките, оптимизирани коефициенти на сгъстяване, турбокомпресори с по-голям диаметър и подобрено охлаждане благодарение на напълно преработена охладителна система с два допълнителни спомагателни охладителя върху съществуващия основен радиатор. DB12 е и първият модел на DB, който разполага с електронен заден диференциал, който може да преминава от напълно блокиран към напълно отворен само за няколко милисекунди. Този V8 двигател се съчетава с осемстепенна автоматична трансмисия.


 







автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !