Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Новият хибриден V-8 ще задвижва предстоящите суперавтомобили: McLaren

отпечатай новината

04.06.2023 10:11 | Видян 354 пъти

Новият хибриден V-8 ще задвижва предстоящите суперавтомобили: McLaren

McLaren официално обяви подновяването на партньорството с дългогодишния си доставчик на двигатели Ricard - да не се бърка с бившия пилот на McLaren F1 Даниел Рикиардо. Многогодишният договор потвърждава, че новият хибриден V-8 ще задвижва предстоящите суперавтомобили на McLaren.

Партньорството датира от представянето на McLaren 12C през 2011 г., като Ricardo произвеждаше V-8 на автомобила. Компанията доставя и настоящата V-6 конфигурация в хибридния McLaren Artura. Пълният обхват на новия договор не е известен, но McLaren потвърди, че новият хибриден V-8 ще задвижва както настоящите, така и бъдещите суперавтомобили в гамата му като част от това, което McLaren нарича своята стратегия Future of Performance.


 

Вече знаем, че хибридният наследник на суперавтомобила P1 от 2013 г. е на път и се очаква да се появи на пазара през 2026 г. Приблизително по същото време има планове за хибриден заместител на наскоро разкрития McLaren 750S, което е жизненоважна промяна, тъй като компанията планира да електрифицира целия си автопарк до края на 2026 г. Очаква се, че и двата автомобила ще разполагат с някаква вариация на новия хибриден V-8, въпреки че със сигурност ще имат различни мощности.

750S от 2024 г. не се различава толкова много от 720S, който заменя, но споделя по-леки бутала със 765LT и използва повишено налягане на форсиране, за да повиши мощността до 740 конски сили. Очакваме, че по-мощните промени ще настъпят с въвеждането на новия V-8 през 2026 г. Заместникът на P1 със сигурност ще бъде още по-мощен, тъй като McLaren със сигурност ще надгради наследството на автомобила от 2014 г. с 903 к.с.

Съобщението също така неволно обещава, че McLaren не само ще продължи да произвежда автомобили с вътрешно горене след 2030 г., но и че ще продължи да прави V-8. В рамките на днешното съобщение главният изпълнителен директор на Ricardo Греъм Ричи заяви: "Изключително сме доволни, че сключихме това ново споразумение за доставка на двигатели с McLaren Automotive за тяхното следващо поколение високоефективни V-8 задвижващи агрегати, което удължава дългосрочните отношения между двете компании през следващото десетилетие."

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !