Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Four Seasons ще бъде Телефонната палата?

отпечатай новината

30.06.2023 16:55 | Видян 3481 пъти

 Four Seasons ще бъде Телефонната палата?

Телефонната палата, която беше закупена от фирма на хазартния бос Георги Папазки от фирма, принадлежала на хазартния бос Васил Божков за 500 евро на квадрат неотдавна – цена, която е по-ниска от пазарната поне няколко пъти, не просто ще се превърне в хотел. Тя вероятно ще носи супер селективния бранд Four Seasons, който е световноизвестен с първокласни собствености, като изключим ризорта на същата верига в Мавриций – репортаж за най-добрите на райския остров четете тук!


 

Напомняме интересната сага на тази сграда, която премина в собственост на офшорния фонд, който приватизира БТК по царско време, после се премести в ръцете на Цветан Василев и руската санкционна и през 2014 г. ВТБ година преди банкерът да избяга в Сърбия след фалита на КТБ, след това стана придобивка на Васил Божков, чиято фирма последно я продаде на цена с 30% по-ниска от стойността, на която я придоби при нарастване на цените на пазара, особено пък за подобни единствени по рода си имоти поне 2 пъти за изтеклите междувременно години, откакто беше на хазартния бос.


 

Когато разказахме цялата история, получихме интересно писмо от фирмата на Георги Папазки с първото в 15-годишната история на 19 минути редактиране на заглавие изобщо и от непрофесионалисти в това число, особено при положение, че краят на историята още не е публично известен, а ще стане:


 

„Във връзка с публикувана във Вашето издание на 06.04.2023 г. статия със заглавие "Новият бос на ЦСКА взе за 22М лв. Телефонната палата от В.Божков" бихме искали да Ви информираме, че заглавието на статията е невярно, не отразява правилно и коректно фактическата и правна обстановка по извършената сделка и  въвежда в заблуждение българската общественост.

Правилното примерно заглавие е: “Нов собственик купи Телефонната Палата за 22М лв. от фалирала фирма на Божков.”

Г-н Васил Божков не е продал сградата на Телефонната палата. Както правилно сте описали по-надолу в статията, същата е продадена от “НГ ПРОПЪРТИ” ЕАД, в рамките на открито производство по несъстоятелност на едноличния собственик на последното - “НЮ ГЕЙМС” АД, с цел осребряване на имуществото в масата на несъстоятелността и покриване на задълженията към кредиторите на “НЮ ГЕЙМС” АД.

По отношение на поставения въпрос в публикуваната статия - “Интересно е кой в такъв случай получава парите за сградата – 22 млн. лв.?”, отговорът е: Парите от продажната цена са получени от “НГ ПОРПЪРТИ” ЕАД, а то от своя страна би следвало да ги преведе в масата на несъстоятелността на “НЮ ГЕЙМС” АД, с цел покриване вземанията на кредиторите на фалиралото дружество.

В този смисъл Ви молим да премахнете от текста на статията следващия абзац:

“Не е тайна, че Божков има финансови притеснения, откакто не живее в България, както и че се опитва оттогава да осребри всичките възможни недвижими имоти, които е натрупал в годините на доминацията си в хазартния бизнес. Това би обяснило и сензационно ниската цена – поне 6-8 пъти под пазарната.”

тъй като същият текст въвежда в заблуждение читателите на публикуваната статия, че средствата са получени от г-н В. Божков. Както бе посочено по-горе, крайни получатели на заплатената продажна цена са всички кредитори на обявеното в несъстоятелност “НЮ ГЕЙМС” АД.

В допълнение, нито дружеството ”ГПП Мениджмънт” ЕООД, нито г-н Георги Папазки в качеството му на едноличен собственик на капитала на същото дружество е нов собственик в ПФК “ЦСКА”.

Пламен Валентинов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !