Синът на най-богатия човек в Азия с...

Милиардерът Анант Амбани ще се ожени за дългогодишната...

Сутрин сякаш съм на 90 г и искам да...

Актьорът Джеръми Ренър премина през дълъг път на...

Спипаха Луна в имотна измама

отпечатай новината

29.11.2023 09:06 | Видян 697 пъти

Спипаха Луна в имотна измама

Певицата Луна Йорданова се изправи в понеделник пред районния съд в Шумен. Делото срещу нея е за имотна измама.

Наследници на починал възрастен мъж от Шумен твърдят, че певицата придобила техен имот с измама. Имотът е панелна гарсониера на ул. „Септемврийско въстание“.

Йорданова твърди, че придобила апартамента, тъй като 10 години го стопанисвала. Мъжът, чиято собственост бил имота, починал през 2011 година. Негови наследници по закон са 10 души, които твърдят, че певицата никога не е живяла в жилището. Думите им потвърждават и съседи на покойника, пише shumenonline.bg.

Пред журналисти адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в покъртително състояние.

„Между починалият мъж и Луна Йорданова няма никаква връзка. Доколкото ми е известно тя има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители. Ние твърдим, че тя никога не е живяла там“, обясни адвокат Тотев.

В документите по делото певицата твърди, че дори се грижила за възрастния мъж преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. Няма данни обаче тя да е плащала данъците на имота.

„Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение на даден имот да го придобиеш по давност, но тук това не се е осъществило. Наследниците са го придобили по закон. Няма правило, че когато не упражняваш правото си на собственост го губиш“, категоричен е Пламен Тотев.

Заради извършени процесуални нарушения при призоваването на Луна Йорданова и съответно нарушеното й право за защита, делото не тръгна.

Защитникът на певицата адвокат Ивайло Тошев подаде молба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Певицата е обявила и насрещен иск срещу наследниците на имота.

Кандидатката за президент на изборите през 2021 г. Луна Йорданова отказа да коментира обвиненията извън съдебната зала и настоя да не бъде снимана. Следващото заседание беше назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари 2024 г

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !