Цветана Манева с наградата огърлие...

Снощи се състоя спектакълът „Честит рожден ден,...

Арт - кошмарТ: Фото на деня

Арт - кошмарТ: Фото на деня  

Туристическа концепция на Царево от младите му хора връчи на новия кмет Сдружение Победа сега

отпечатай новината

07.12.2023 12:59 | Видян 342 пъти

Туристическа концепция на Царево от младите му хора връчи на новия кмет Сдружение Победа сега

Новият кмет на Царево Марин Киров получи първи една от 300-те бройки на предложение за туристическа концепция на Община Царево, създадена от самите млади хора на Община Царево.


 

Тя бе изработена от създадените младежки туристически клубове в градовете Ахтопол и Царево по проекта Активиране на младите хора за създаване на устойчив туризъм в Община Царево с финансовата подкрепа на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта.


 

При това учредяването и конференциите на клубовете се проведоха дни и седмици след потопа на територията на селищната система. Идеята е развитието на туризма да бъде и развитие на младите хора и за тяхната реализация по родните им места, за да не мигрират към други по-големи градове, каквито намерения имат много от тях.


 

Под егидата на организаторите от Сдружение Победа сега младите хора събраха нужната информация за историята, туристическите ресурси и базата на сектора и също така на основата на проведеното в рамките на проекта социологическо проучване обобщиха всички налични данни и своите наблюдения, като предложиха идеи за развитието на общността и на най-важния поминък на местното население.


 

Тя ще залегне в основата на цялостна и модерна нова туристическа стратегия на Царево, която председателят на Сдружението Борис Ангелов обеща да бъде представена, така че малката община ще изпревари София в това отношение. В столицата опитът за създаване на подобен документ се оказа пълен провал и не бе допуснат дори до разглеждане, поради липсата на 22 вида туризъм в него.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !