Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Христо Сираков: Мъжът трябва да има пари

отпечатай новината

07.02.2008 09:00 | Видян 42653 пъти | Гласували 2

Христо Сираков: Мъжът трябва да има пари

Малко хора знаят с какво точно се занимавате. Какъв е Вашият бизнес?
Не се концентрирам в един определен бизнес. Имам много и различни по вид дейности. Притежавам най-големия завод за кожи в България - изнасяме цялата продукция за Италия. Занимавам се с текстил – произвеждам платове. Скоро започнахме производството на една много луксозна и бърза яхта с италиански дизайн и конструкция. Внасяме мебели, обзавеждаме хотели, частни апартаменти. Внасяме вина от Италия – правим дистрибуция по ресторантите. В момента имам голям проект за строителство, който не искам сега да коментирам, защото все още е в началото. В миналото бях представител на Алфа Ромео за България, бях представител и на оръжия за България и Балканите на италианския производител Берета. С още много неща се занимавам, но всички така наречени бизнеси са ми като хобита, защото се забавлявам, правейки пари!

Как се справяте с толкова отговорности? Успешни ли са всички начинания, с които сте се захванали?
Когато човек се занимава с много различни дейности е хубаво, защото ако едната не върви, другите вървят. Загубите от едната се покриват от другите. Няма такъв бизнес, който винаги да е успешен - задължително има спад. Моята теория е, че когато има няколко структури, както аз ги наричам, от които всяка една е оглавена от свой директор, поддиректор, работници и т. н., тази организация работи почти сама, с малък контрол от моя страна. Но пак повтарям, няма бизнес, който да е успешен през цялото време. Много от фабриките в Италия фалираха, което рефлектира върху нашето производство и води до намаляване на поръчките. Моят завод е с голям капацитет на работа – ако не направя 20 камиона на месец, не печеля. Готовите китайски стоки заляха пазара и това беше лош период за нас. Но сега малко се стабилизираха нещата, започва пак да се търси т. нар. Made in Italy - но истинското, не през Китай!

Коя е най-скъпата Ви колекция?
Нямам колекция – като си харесам нещо, си го купувам! Имам няколко часовника, които ми харесват и затова съм си ги купил, но не мога да кажа, че са колекция. Обичам морските неща. Една от златните ми гривни е с илюстрации на морски флагове, всеки един от които означава буква и команда в морето (например: имам нужда от помощ, завий в дясно, завий в ляво и т. н.).

Затова ли е тази Ваша страст към яхтите?
По принцип аз съм любител на всички „машинки”, които използват гориво и развиват бързи скорости. Да, водните спортове много ми харесват, запален съм по тях. Прекарвам лятото, кръстосвайки Средиземно море с моята яхта и съм почитател на този вид почивка, защото от 15 години не съм почивал по друг начин, освен на лодката.

Една яхта ли имате?
Да, и с нея си обикалям. Имам и моторна шейна, джет, изобщо всичко, което е най-бързо до момента на пазара. Затова съм целият в белези.

Може ли да се каже, че колекционирате и жени?
Не. Това е обида за жените. Не може да ги колекционираш, защото те не са предмети. Как да колекционираш живо същество?! Всички сме хора и не може да се подхожда към жените като към вещи!

Как печелите една жена?
Тя сама се печели. Нямам някакви определени методи. Става си естествено. Няма рецепта за това. Човек, който има чувство за хумор, не му е трудно да накара една жена да се смее. А когато тя започне да се смее, нещата много се стоплят и ако продължи да се смее цяла вечер, означава че за нея е много интересно и ще се видите отново.

Парите и любовта съвместими понятия ли са?
За мен нещата са смесени. Мъжът има едни изисквания към жената, а тя други към него. Според мен изискванията на жената към един мъж са да се грижи за нея, да бъде остроумен, духовит, да я забавлява като измисля нови неща. Всичко това става все пак с някакви пари. Така че тези неща вървят ръка за ръка. Разбира се, говоря за парите, които са използвани от човек, който знае как да ги изхарчи. Защото вече не се печелят жени с лафа: „Ще ти купя каквото искаш”. Или: „Ще ти дам колкото искаш”. Може би има много такива богати хора, които пробват, но според мен нямат голям успех! Трябва да имаш отношение към жената и да знаеш как да й поднесеш материалното.

Какво става, когато разберете, че една жена гледа към портфейла Ви?
Когато жената идва при някой мъж само заради парите, това се усеща. Защото колкото и да се крият и да се преструват в началото, в един момент се изнервят и си показват рогата, проличава, че нещо искат.

Каква трябва да бъде жената за Вас?
Мъжът трябва да има пари, обаяние и чувство за хумор, а жената трябва да бъде красива и с голямо добро сърце!

Намерихте ли Вашата жена?
Както виждате, изискванията са ми много високи и затова трудно си хващам гадже, което да отговаря на критериите ми. Половинчати работи по принцип не ми се правят – както в работата, така и в личния ми живот. Не искам вкъщи да имам жена, която не ми харесва. Обидно е и за нея.

Какво смятате за еманципираните жени?
Уважавам това у жената, даже то е едно от условията тя да ми хареса. Уважавам жените, които не се оставят да зависят от някой мъж. Да, има много мъже, които не позволяват на гаджетата си да се изявяват. Искат да ги държат зависими. Аз пък имам много случаи, когато съм помагал на мои приятелки да създадат бизнес, да станат самостоятелни. Защото когато една жена е самостоятелна, се чувства по друг начин. Даже отношението й към мен става по-друго. Тя е дейна, отговорна. За какво ми е жена, която по цял ден ще ходи на масажи и на фризьор и чака да й дам 100 лв. Това е обидно и за двамата.

Колко често правите комплименти?
Не се замислям. Става спонтанно. Когато някой заслужава, го правя задължително!

А Вие колко често получавате комплименти?
Имам щастието да ме обичат доста приятели и приятелки. Обичта се изразява много често в правенето на комплименти.

Кой е най-скъпият подарък, който сте правили?
Обичам да гледам щастието и радостта в очите на хората. Правя много скъпи подаръци и се радвам повече от този, който ги получава.

Какво има в тоалетното Ви шкафче?
Мъжка козметика и около 20 парфюма. Всеки ден съм с различен парфюм.

Най-екстравагантните Ви глезотии?
Всичките ми занимания са екстравагантни. Аз съм ненормален скиор. Карам водни ски, зимни ски на максимални скорости.Карам и шейна като луд, пребивам се с нея, обръщам се, чупя си краката.

Любимо питие?
Бяло и червено вино. Харесвам хубави и скъпи италиански вина, защото съм свикнал с тях. Обичам да пия уиски Джони Уокър. Преди пиех Джак Даниелс.

Бившата Ви съпруга и първото Ви дете са в Италия. Какви са отношенията Ви с тях?
Животът ми в Италия беше много хубав. Той продължава понякога. Имахме много здраво семейство 15 години, само хубави спомени. В прекрасни отношения сме с бившата ми съпруга. С дъщеря ми се виждаме често, даже за Нова година и Коледа ще ходим на ски в Алпите. Надявам се да започна да ходя и със сина си Кристиян.

Вашата вяра?
Доброто ще победи света! Вярвам в доброто изключително много!

автор: Сп. Easy

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !