Главчев награди медалистите и...

Министър-председателят Димитър Главчев награди...

Дарт Вейдър се появи на Емпайър Стейт...

Изображение на Дарт Вейдър беше изложено на Емпайър...

Втори сезон на хитовия сериал на БНТ Вина тръгва тази неделя

отпечатай новината

04.01.2024 16:25 | Видян 883 пъти

Втори сезон на хитовия сериал на БНТ Вина тръгва тази неделя

Броени дни делят зрителите до многоочакваното продължение на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „Вина“. Вторият сезон започва тази неделя, 7 януари, от 21:00 ч. по БНТ 1 и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изп. продуцент е Надежда Цветкова.

В ролите са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева,  Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева и др. Сред изненадите във „Вина 2“ е участието на Лилия Маравиля, която влиза в образа на „малката господарка на голямата винарна“ Дария Томова. Зрителите ще видят още Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска. Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

Следвайки сюжетните линии от първия сезон, наред с развитието в още по-голяма дълбочина на преживяванията на персонажите, новите интриги и новите герои, във втория сезон на сериала „Вина“ се разкрива и една нова основна тема, свързана с винопроизводството, а именно – взаимодействието между хората, в случая производителите на вино, и опасностите, които се крият при неконтролирано въздействие върху околната среда.

Вторият сезон на сериала „Вина“ ще пренесе зрителите и назад във времето, за да разкаже началото на „Маркова изба“ през вълнуващата история на Марко Велчев и жена му Катина – прадядото и прабабата на Филип. Действието се развива между 1922 и 1941 година, като за да пресъздаде автентичната атмосфера на миналото, творческият екип избира Кордопуловата къща в Мелник – най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !