Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Крал Чарлз бил нерешителен дори на коронацията си, Уилям заповядва

отпечатай новината

17.01.2024 16:36 | Видян 614 пъти | Гласували 1

Крал Чарлз бил нерешителен дори на коронацията си, Уилям заповядва

Нова кралска книга твърди, че „настоятелният“ принц Уилям е имал едно решаващо искане, когато става въпрос за коронацията на баща му, и всичко е съсредоточено около неговата тъща Карол Мидълтън, пише Mirror.

Имаше едно нещо, за което принц Уилям беше напълно „настоятелен“, когато ставаше дума за коронацията на крал Чарлз, и то включваше неговата тъща Карол Мидълтън, се твърди в нова кралска книга.

В книгата „Чарлз III: Вътрешната история“ от Робърт Хардман се казва, че Уилям няма да отстъпи от искането си относно присъствието на семейството на Кейт и как те ще бъдат включени в големия ден.

Съобщава се, че принцът на Уелс е бил толкова непреклонен, че е нямало друг избор, освен да изпълни молбата му. И според Хардман това решение показва колко много са се променили нещата в кралското семейство от началото на управлението на покойната кралица Елизабет, което продължи 70 години.

Кой е истинският крал и кой взима решенията?

Авторът пише, че принц Уилям е направил „директна молба“ семейството на Мидълтън да присъства и да седи на доста високопоставена позиция. Хардман отбеляза, че това е в пряк контраст с някои от "старата гвардия" на разширеното кралско семейство, като семейството на кралицата майка - Боус Лайънс - има само двама членове там, които да ги представляват.

Журналистът също така посочи в книгата, че Маунтбатън - семейството на принц Филип - е представено само от графиня Маунтбатън, а други роднини са напълно изключени от списъка с гости. Дори лейди Памела Хикс, един от бившите членове на Кралското семейство при покойната кралица, беше пренебрегната.

Въпреки това Майкъл и Карол Мидълтън, както и двамата братя и сестри на Кейт - Джеймс и Пипа, бяха поканени на големия ден, който официално отбеляза началото на новото управление.

Това беше „директно искане от самия принц на Уелс“, пише Хардман, цитирайки анонимен източник, който казва: "Да ги има всички там беше много важно за него... той беше абсолютно настоятелен семейството на съпругата му да бъде правилно включено."

Хардман казва, че това капсулира колко много се е променило кралското семейство след коронацията на кралица Елизабет през 1953 г., когато беше спорно, че Маунтбатън играе влиятелна роля в монархията. „Такива са подвижните пясъци“, пише в книгата, „че седемдесет години по-късно семейство Мидълтън превъзхожда Маунтбатън четири към едно“.

Отдавна се съобщава, че крал Чарлз желае да приеме отслабена монархия - в съответствие с много от другите европейски кралски къщи. Това би означавало по-малко работещи кралски особи, които се финансират от данъкоплатеца, за да се гарантира, че Домът на Уиндзор е възможно най-евтин за обществеността - и в съответствие с модерния свят.

Свежите твърдения идват, след като семейство Мидълтън наскоро беше драматизирано във финалната серия на The Crown на Netflix, по-специално в изобразяване на Карол, която един член на тяхното разширено семейство заклейми като "зла".





автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !