Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

Китай създаде първото в света дете с изкуствен интелект, наречено Тонг Тонг

отпечатай новината

13.02.2024 15:39 | Видян 671 пъти

Китай създаде първото в света дете с изкуствен интелект, наречено Тонг Тонг

Китайски учени разкриха първото в света дете с ИИ на име Тонг Тонг, създадено от Пекинския институт за общ изкуствен интелект (BIGAI).

Тонг Тонг е виртуален AI аватар и "тя" беше показана на обществеността в Пекин. BIGAI вижда Тонг Тонг като значителна стъпка към разработването на агент с общ изкуствен интелект (AGI), способен да мисли и разсъждава като човек. Водени от ИИ експерта Zhu Songchun, BIGAI има за цел да създаде AGI агент, способен да изпълнява различни задачи, а не само една. Тонг Тонг, със способности, подобни на три или четиригодишно дете, демонстрира умения като почистване, поправяне на неща и отговаряне на команди.
Уникалността на Тонг Тонг се крие в способността й да си възлага задачи без изрични инструкции, демонстрирайки безпрецедентни нива на независимост за виртуални обекти. Тя също така е създадена да проявява емоции и интелект, според нейните създатели.

Изследователите на BIGAI създадоха теста Тонг, нов метод за оценка на интелигентността на AGI, оценявайки зрението, езика, мисленето, движението, ученето, оцеляването и емоциите. Този тест е от решаващо значение за гарантиране на съвместимостта на AGI с човешката среда, както и за неговите практически умения и ценности.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !