Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Как ултра редките сиамски близначки Аби и Британи шофират, ядат и правят секс

отпечатай новината

29.03.2024 11:00 | Видян 1053 пъти

Как ултра редките сиамски близначки Аби и Британи шофират, ядат и правят секс

Най-известните сиамски близнаци в Америка се завръщат днес в новините, след като стана ясно, че един от тях се е омъжил.

Аби Хенсел – която стана известна в телевизионен риалити сериал със сестра си Британи – тайно се омъжила за ветеран от армията през 2021 г.

Това накара мнозина да спекулират как сестрите извършват ежедневни дейности, включително интимни.

Аби и Британи, 34, от Минесота, са едни от малкото двойки близнаци дицефал (две глави, едно тяло) в историята, което означава, че имат две глави и две сърца, но споделят едно тяло от кръста надолу - включително гениталиите им.

Въпреки че Британи – лявата близначка – не усеща нищо от дясната страна на тялото, а Абигейл – дясната близначка – не усеща нищо от лявата си страна, инстинктивно крайниците им се движат, сякаш се координират от един човек, дори когато пишат на компютъра.

Това означава, че те са в състояние да правят повечето неща, които може да прави един несвързан човек, включително шофиране и готвене, и също така са усвоили неща като свиренето на пиано.

За задачи като отговаряне на имейли те използват клавиатурата и отговарят като един, предвиждайки чувствата на другия с малко вербална комуникация помежду си.

Що се отнася до шофирането, близнаците преминаха шофьорския си изпит на 16-ия си рожден ден - умопомрачително постижение на екипна работа, като всеки близнак използва една ръка, за да контролира волана.

„Аби поема педалите и скоростния лост, двете управляваме, а аз поемам мигача и светлините“, каза Британи.

Когато взеха шофьорския си изпит, майка им Пати, дипломирана медицинска сестра, призна, че може да има проблем.

Тя каза: „Не знам какво би се случило, ако ги спрат за превишена скорост. Дали всеки от тях ще получи билет или само Аби, защото е с крак на газта?“

Близначките също изумиха лекарите с удивителната си координация, докато свиреха на пиано, като Абигейл изпълняваше партиите на дясната ръка, а Британи - на лявата.

Докато растат, те се наслаждават на спортове като боулинг, волейбол, колоездене, софтбол и плуване.

Но как двойката се справя с интимността е въпросът, на който мнозина са заинтригувани да знаят отговора.

Може да се предположи, че както всички останали, сиамските близнаци изпитват сексуални желания - но някои не изпитват нищо.

Сиамските близначки Лупита и Кармен Андраре, 23, родени в Мексико, но живеещи в Кънектикът, САЩ, имат същия физически състав като Аби и Британи.

Докато Кармен има гадже на име Даниел, Лупита е асексуална, което означава, че не е сексуално привлечена от другите.

Но дори Кармен и Даниел не са сексуално интимни, като Кармен описва връзката им като по-скоро „близко приятелство“ в интервю за Jubilee.

Известните сиамски близнаци Чанг и Енг Бънкър от Тайланд били свързани само с малко черен дроб и кожа и така имаха отделни гениталии.

И двамата се оженили поотделно и съдейки по факта, че Чанг има 10 деца, докато Енг има 12, може да се каже, че и двамата са правили секс.

Хората спекулират, че докато единият е бил „зает“ със съпругата си, другият трябвало да се опита да спи, да чете или да игнорира случващото се, за да даде възможно най-много уединение и достойнство.

С Аби и Британи, които споделят долната половина на тялото си, е малко по-различно.

Като повечето сиамски близначки, Аби и Британи никога не са говорили публично за сексуалния си живот, въпреки огромното обществено любопитство.

Момичетата са показани да завършват университета Бетел в Минесота в първия епизод на тяхното риалити шоу

Тъй като близнаците Хенсел споделят един набор от гениталии, и двете биха почувствали всяко докосване там долу, пише Алис Дрегер, професор по клинични медицински хуманитарни науки и биоетика в Медицинския факултет на Фейнберг към Северозападния университет, в The Atlantic.

Що се отнася до това дали и двете биха изпитали оргазъм едновременно, не знаем, каза тя.

Тъй като има значителна променливост на „усещането“ на всеки близнак в различните части на тялото, е „трудно да се отгатне как ще се окаже на практика всяко свързване“, каза професор Дергер.

Някои спекулират, че близнаците дицефал ще изпитат едновременен оргазъм, като се има предвид, че споделят един и същ полов орган, с едни и същи нерви, мускули и кръвоносни съдове.

Ами целувките? Ще усетят ли и двете сестри, ако едната бъде целуната?

Професор Дрегер написа: "Маниакът на биологията в мен иска да отговори, че хормоните на щастието, които идват от добрата целувка, вероятно си проправят път към двата мозъка."

„Но ученикът на човешката природа в мен казва, че когато сестра ти бъде целуната, а ти не, е напълно възможно нещастните хормони да се окажат на вратата.“

Професор Дрегер каза, че от проучванията си предполага, че сиамските близнаци вероятно правят по-малко секс от обикновените хора, не само защото намирането на партньор е по-трудно, но защото те може да не се нуждаят от романтични партньори, с които да правят секс, както всички останали.

През годините, добави тя, много близнаци са описали преживяването си от сиамски брак като привързаност към сродна душа, така че може да изпитват по-малко нужда от романтична връзка с друг човек.

Друг задаващ се въпрос е ще имат ли Хенсел деца - избор, който и двете трябва да направят в тандем, защото споделят една репродуктивна система.

Няма медицинска причина да не могат да имат деца и в миналото са казвали, че биха искали да създадат семейство.

Що се отнася до храненето, близначките са склонни да имат отделни хранения, но понякога споделят едно хранене за удобство, например всяка хапва от един и същ хот-дог.

Близначките имат две храносмилателни системи, включително два отделни хранопровода и стомаха, но споделят дебело черво, тънко черво, пикочен мехур и отделителна система.

Рядко се случва сиамски близнаци по начина, по който Аби и Британи трябва да оцелеят в зряла възраст, но въпреки това те са в добро здраве, без сърдечни дефекти или органна недостатъчност.

Когато близнаците Хенсел се раждат на 7 март 1990 г. в Минесота, лекарите предупреждават родителите им Пати и Майк, че е малко вероятно да оцелеят. Но тази прогноза се оказа грешна.

Техните родители Пати и Майк нито веднъж не са обмисляли близначките да бъдат разделени, поради риска и двете да умрат или да останат с толкова тежки увреждания, че качеството им на живот да бъде компрометирано.

Успехът на операцията за разделяне на сиамски близнаци зависи от това къде са съединени близнаците.

Според предишни доклади близначките Хенсел само веднъж са говорили за раздяла - в детството - когато Абигейл се отегчила и била неспокойна, след като Британи се разболяла от пневмония и била прикована за леглото.

Тя предложила да се раздели със сестра си, но когато Британи започнала да плаче, Абигейл я успокоила, че всичко е наред и че никога няма да се разделят.

Сиамските близнаци се появяват, когато кожата или вътрешните органи на братя и сестри са слети заедно, което засяга около едно на 200 000 новородени деца.

Причинява се от оплодена яйцеклетка, която започва да се разделя на два ембриона няколко седмици след зачеването, но процесът спира, преди да е завършил.

Най-често срещаният тип са близнаци, съединени в областта на гърдите или корема.

Лекарите могат само да кажат кои органи споделят братята и сестрите и следователно да планират операция след раждането им. Поне един близнак оцелява в 75 процента от случаите. Само един комплект близнаци на всеки 40 000 се раждат свързани по някакъв начин един с друг и само един процент от тях оцеляват след първата година.

Момичетата Хенсел са най-рядката форма на сиамски близнаци, резултат от едно оплодено яйце, което не успява да се отдели правилно в утробата, което води до дицефален парапагус - където близнаците имат две глави и едно тяло с две ръце и два крака.

Те имат два гръбнака (които се съединяват в таза), две сърца, два хранопровода, два стомаха, три бъбрека, два жлъчни мехура, четири бели дроба (два от които са съединени), един черен дроб, един гръден кош, обща кръвоносна система и частично споделени нервни системи.

От кръста надолу всички органи, включително червата, пикочния мехур и репродуктивните органи, са споделени.

В ранна детска възраст третата неразвита ръка е отстранена от гърдите на близнаците и на 12 години те претърпяват операция за коригиране на сколиозата - изкривяване на гръбначния стълб - и разширяване на гръдната им кухина, за да предотвратят бъдещи затруднения в дишането.

Аби и Британи са изправени пред общата стигма, че са един човек вместо двама.

Когато растат, те, както много близнаци, имат много различни характери и вкусове. Абигейл, бурната и упорита, обича портокалов сок за закуска, докато Британи, шегаджията на семейството, пие само мляко.

Говорейки по-рано, Британи, която заедно със сестра си са завършили университета Бетел в Минесота, каза: „Повярвайте ми, ние сме напълно различни хора.“

Не е било неизвестно за близначките да излизат със специално изработено горнище с две различни деколтета - за да отразяват уникалните им вкусове - и клинове с контрастен цвят на всеки крак и различна обувка на всеки крак.

Източник: DailyMail

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !