Михалис Хаджиянис идва с най-големите...

Суперзведата на гръцката музика излиза на сцената на...

Тенденция 2024: Тези дамски чанти ще...

Чантите са не просто аксесоари, те са основна част от...

Мерил Стрийп е почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан

отпечатай новината

07.05.2024 11:53 | Видян 365 пъти

Мерил Стрийп е почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан

Мерил Стрийп ще бъде почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан, който ще се проведе след седмица на сцената на Grand Théâtre Lumière във вторник, 14 май.

Известна фигура в американското кино, американската актриса ще даде началото на предстоящото издание, което ще приключи в събота, 25 май, със списъка на наградите, даден от председателя на журито Грета Гъруиг.

След Жана Моро, Марко Белокио, Катрин Деньов, Жан-Пиер Лео, Джейн Фонда, Агнес Варда, Форест Уитакър или Джоди Фостър, Мерил Стрийп ще получи почетната "Златна палма" на фестивала. 35 години след като спечели наградата за най-добра актриса за "Зли ангели", единствената й поява в Кан до момента, Мерил Стрийп ще направи дългоочакваното си завръщане в "Кроазет".

"За мен е неизмерима чест да получа новината за тази престижна награда. Спечелването на награда в Кан за международната общност на артистите винаги е представлявало най-високото постижение в изкуството на киното. Да стоиш в сянката на онези, които преди това са били почитани, е смиряващо и вълнуващо в еднаква степен. Очаквам с нетърпение да дойда във Франция, за да благодаря лично на всички през май!" заяви Мерил Стрийп.

"Всички ние имаме нещо в себе си от Мерил Стрийп!" каза Ирис Кноблох и Тиери Фремо. "Всички ние имаме нещо в себе си от Kramer vs. Kramer, Sophie's Choice, Out of Africa, The Bridges of Madison County, The Devil Wears Prada и Mamma Mia! Тъй като е обхващала почти 50 години кино и е въплъщавала безброй шедьоври, Мерил Стрийп е част от нашето колективно въображение, от споделената ни любов към киното. "

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !