Столично училище окачи портрет на...

Шесто основно училище „Граф Игнатиев“ в София окачи на...

2024 MANSORY Porsche 911 Turbo S

Със своите вдъхновяващи 900 конски сили и спиращ дъха...

Остава малко до световна война: Александър Вучич

отпечатай новината

27.05.2024 16:24 | Видян 1323 пъти

Остава малко до световна война: Александър Вучич

"Остава малко време за приключване на конфликта в Украйна, който рискува да излезе извън контрол и да предизвика глобална война", предупреди сръбският президент Александър Вучич.

Пред телевизионния канал Prva Srpska Televizija Вучич заяви, че светът стои на ръба на тотален глобален конфликт и вероятно вече е твърде късно той да бъде избегнат.

„Страхувам се, че остава малко време, за да бъде спряна войната в Украйна. Надявам се, че това все още е възможно, но се опасявам, че всъщност не е. Страхувам се, че влакът вече е напуснал гарата, започнал е да се движи и никой няма да го спре", каза той.

"Според мен нещата ще стават все по-зле и по-зле и може да се окаже, че ще имаме по-голяма трагедия от Втората световна война. Страхувам се, че вървим към голям световен конфликт, а малцина искат да го спрат."

Обяснявайки прогнозата си за деня на Страшния съд, сръбският лидер заяви, че конфликтът се подтиква от световната военна индустрия, от печелившите от войната, които са заинтересовани от разширяването и удължаването му, вместо да търсят решение.

„Когато машината за война започне да се разгаря, тогава има военно лоби и лоби на военната индустрия, които искат тя да се засили, и тогава вече няма да има [мирни] усилия, трудно е да се спре“, каза Вучич.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !