Бивша учителка съжали, че се е...

Бивша учителка от САЩ, която зарязала преподаването, за...

Столично училище окачи портрет на...

Шесто основно училище „Граф Игнатиев“ в София окачи на...

Психолог предупреди Галена, че развива тежък психически проблем

отпечатай новината

16.06.2024 07:44 | Видян 2227 пъти

Психолог предупреди Галена, че развива тежък психически проблем

Психоложка даде тежка диагноза за психическото здраве на певицата Галена. Наскоро в телевизионно интервю чалга звездата разкри, че дори малкият ѝ син е забелязал, че на участията си е весела и пълна с енергия, докато вкъщи е лежерна и няма сили дори да говори.

Това поведение на певицата се оказа доста притеснително и специализираният психолог Рама Кахул ѝ постави диагноза и съветва всички хора със сходни симптоми да потърсят помощ, за да не стигат до крайности.

„Моето мнение като психолог е, че ако си енергичен и в настроение на работа и пред хора, но вкъщи си пълна противоположност на това – летаргичен, неразговорлив, без тонус – това със сигурност означава, че нервната ти система е претоварена до крайност. Използваш цялата си енергия , за да може да изглежда пред хората, че си добре и всичко е нормално. А то далеч не е така. Това е и причината вкъщи да се усмихваш много рядко, да отговаряш с по една дума и да си все по-отдалечен емоционално от твоя партньор“, коментира психоложката думите на Галена.

„Ако нервната ти система е претоварена е силно вероятно да изпиташ и някой от тези симптоми – отпадналост; нужда от изолация; да си прекалено чувствителен към светлина и звуци; да имаш необясними болки по тялото; прегърбена стойка; да ти е трудно да станеш сутрин; невъзможност да заплачеш, колкото и да ти е тежко и още много други“, обръща внимание още специалистът.

„Психическото здраве не бива да се пренебрегва. Не е нужно да стигаш до крайни състояния, ако си обърнеш внимание навреме и разпознаеш сигналите, че нещо не е наред. Потърсете помощ“, категорична е Рама Кахул, пише show.blitz.bg.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !