Само на 49 си отиде вокалистът на...

Откриха мъртъв вокалиста на Crazy Town - Shifty...

Ексректор с 37 имота и 1,4 млн.лв. в...

С финална заплата от 4400 лв. на месец ексректорът на...

Кейт Мидълтън се връща към обществения живот, призна че не е извън играта

отпечатай новината

17.06.2024 14:18 | Видян 313 пъти

Кейт Мидълтън се връща към обществения живот, призна че не е извън играта

Принцесата на Уелс зарадва нацията този уикенд, като участва в Trooping the Color, за да отпразнува официалния рожден ден на краля, след като разкри, че постига „добър напредък“, но „все още не е излязла от гората“, пише Mirror.

В изявление, публикувано в петък вечер в навечерието на събитието, Кейт каза, че има „добри и лоши дни“. Тя добави, че „се надява да се присъедини към няколко публични ангажимента през лятото“, докато продължава лечението на рака „още няколко месеца“.

Говорейки за първи път, откакто разкри изпитанието си от рак през март, принцесата пусна прочувственото лично послание към нацията и говори положително за болестта си, въпреки че все още е подложена на превантивна химиотерапия.

Източник от двореца каза, че тя "се справя добре" и "много се радва да бъде със семейството си" по време на парада за рождения ден на краля в събота, където се очакваше да се появи на балкона на Бъкингамския дворец. Принцесата пусна спокойна и красива нова снимка, направена от знаменитост и кралски фотограф Мат Портеъс, за да придружи нейното послание, което беше направено на територията на имението Уиндзор под плачеща върба.

42-годишната Кейт обяви, че ще се присъедини към трите си деца Джордж, на 10, принцеса Шарлот, на девет и принц Луис, на пет, в щатска карета в The Mall за големия семеен момент. Принц Уилям ще участва във военния парад на кон.

Принцесата искаше да участва, за да покаже подкрепата си към децата си, семейството си и любовта си към краля, който също се лекува от рак. Тя каза в лично съобщение: „Бях поразена от всички мили съобщения за подкрепа и насърчение през последните няколко месеца.

„Това наистина промени света за мен и Уилям и ни помогна и на двамата през някои от по-трудните моменти. Напредвам добре, но както знае всеки, който преминава през химиотерапия, има добри и лоши дни. В лошите дни се чувствате слаби, уморени и трябва да се отдадете на почивката на тялото си, но в добрите дни, когато се чувствате по-силни, искате да се възползвате максимално от това да се чувствате добре. Моето лечение продължава и ще продължи още няколко месеца.

„В дните, в които се чувствам достатъчно добре, е удоволствие да се занимавам с училищния живот, да отделям лично време за нещата, които ми дават енергия и позитивност, както и да започна да върша малко работа от вкъщи. Очаквам с нетърпение да присъствам на парада за рождения ден на краля този уикенд със семейството си и се надявам да се присъединя към няколко публични ангажимента през лятото, но също така знам, че все още не съм излязъл от гората.

„Уча се как да бъда търпелив, особено при несигурност. Приемам всеки ден както идва, слушам тялото си и си позволявам да отделя толкова необходимото време, за да се излекувам. Благодаря ви много за продължаващото разбиране и на всички вас, които толкова смело споделихте историите си с мен.“

Преди нейното обявяване кралски източници потвърдиха, че принцесата е разговаряла лично с краля - който също е подложен на лечение от рак, след като беше диагностициран с болестта през февруари - и го е информирала за желанието си да се присъедини към него и кралското семейство за парада.

Говорител на краля каза: „Негово величество се радва, че принцесата може да присъства на събитията през уикенда и очаква с нетърпение всички елементи от деня“. 42-годишната Кейт пътува в щатска карета с децата си и след това гледа парада от офиса на генерал-майора с останалата част от семейството, преди да се присъедини към тях на балкона на Бъкингамския дворец.

Бъдещата кралица се появи "изненадващо", въпреки че не присъства на ревюто на полковника на 8 юни - традиционната репетиция за парада за рождения ден. Кейт, която е почетен полковник от ирландската гвардия, им беше писала, за да се извини, че го е пропуснала и им пожела успех. Тя каза: „Моля, предайте моите извинения на целия полк, но се надявам, че ще мога да ви представлявам всички още веднъж много скоро.“

Генерал-лейтенант Джеймс Бъкнал поздрави от нейно име. Trooping the Color е годишният военен парад, отбелязващ официалния рожден ден на управляващия британски монарх. Също така беше разкрито, че принцесата е започнала да работи от вкъщи, тъй като това й носи „радост“, но тя е наясно, че все още се нуждае от време, за да се излекува.

Кралски източник добави: „това е истинско пътуване и отнема време. И е много важно принцесата да отдели време, за да се възстанови“. Принцесата каза, че и тя, и съпругът й принц Уилям, и цялото семейство на Уелс са „дълбоко благодарни“ за изливането на любов и подкрепа, които е получила по целия свят, откакто разкри диагнозата си през март.

В прочувственото си послание към нацията принцесата също така разкри, че се надява да присъства на някои летни събития, когато се чувства в състояние и с помощта на своя медицински екип - но това изобщо не е връщане към пълен график.

Кралски източници казаха, че всички подобни обществени задължения ще бъдат измервани с това как се чувства тя в даден момент и няма да включват церемонията по Ордена на жартиера тази седмица или която и да е част от фестивала Royal Ascot, където други членове на кралското семейство, включително краля и кралицата се очаква да присъстват.

Тя вече изпълнява някои задължения от вкъщи, наваксва с четенето и провежда срещи, защото работата й носи „радост“. Тези срещи включват брифинги с нейния екип от двореца Кенсингтън, Кралската фондация и Центъра за ранно детство.

Твърди се, че принцът е бил доволен да види, че принцесата започва да се ангажира с работата и проектите, които са важни за нея, и ще продължи да се фокусира върху подкрепата на нея и децата си, докато изпълнява собствените си обществени задължения. Публикуваната снимка е направена от Мат Портеъс, за да отрази любовта й към природата, която подкрепя нейното възстановяване. От януари и крал Чарлз, и снаха му Кейт са диагностицирани с рак и са принудени да отделят време от обществените си задължения.

Оттогава крал Чарлз се върна към намален график на обществени задължения, включително пътуване до Нормандия за 80-ата годишнина от Деня D по-рано този месец. Но Кейт не е виждана публично от март, когато разкри диагнозата си рак във видеообръщение към нацията. Принцесата спря всички публични изяви, след като обяви диагнозата си рак и претърпя успешна „планирана коремна операция“ през януари.

През март тя публикува видео изявление, в което благодари на обществеността за тяхното „разбиране“, докато се възстановява от операция. Тя обясни: „Бяха невероятно трудни месеци за цялото ни семейство. През януари претърпях тежка коремна операция в Лондон и по това време се смяташе, че състоянието ми не е раково. Операцията беше успешна. Изследванията след операцията обаче установиха рак. Ето защо моят медицински екип ме посъветва да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение. Това, разбира се, дойде като огромен шок..."

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !