Мика Стоичкова е бременна

ика Стоичкова е бременна от годеника си Мартин Трайков....

Стрелба в кв. Модерно предградие:...

Стрелба в столичния квартал „Модерно предградие“, съобщи...

Ето истинската причина, която разплака Роналдо на Европейското

отпечатай новината

02.07.2024 14:47 | Видян 570 пъти

Ето истинската причина, която разплака Роналдо на Европейското

Появиха се нови кадри на Кристиано Роналдо, развълнуван до сълзи, след като видя майка си да плаче на трибуните след пропуска от дузпата му в мача от 1/8 на Португалия със Словения на Евро 2024.

Роналдо получи възможност да изведе отбора си в предни позиции в първия период на продълженията след нулев резултат в редовното време, когато Диого Жота беше съборен в наказателното поле.

Той се засили, за да отвори сметката си в еврото това лято, но неговият точен удар беше възпрепятстван от брилянтно спасяване на Ян Облак. Роналдо успя да задържи нещата заедно за няколко минути, докато не прозвуча сигналът за полувремето, но след това беше облян в сълзи, когато Роберто Мартинез даде ободряващ разговор на играчите си по време на почивката.

69-годишната му майка Долорес Авейро (горе) беше видяна да плаче на трибуните след пропуска на Роналдо

Роналдо гледа нагоре към трибуните и вижда майка си да плаче

Ново видео показва как майката на Роналдо, Долорес Авейро, на 69, плаче на трибуните след пропуска му, като нападателят изглежда вдига поглед към нея, за да види реакцията, предизвиквайки емоционалния му срив на терена.

Роналдо, който носеше капитанската лента, трябваше да бъде утешен от своите съотборници преди да започне второто полувреме на продълженията.

Роналдо и Ко не успяха да намерят пробива в продълженията, но най-накрая се събраха, за да надделеят при изпълнение на дузпи.

39-годишната суперзвезда се засили, за да изпълни първата дузпа за Португалия, след като първият опит на Словения беше спрян от Диого Коща, а този път намери долния ъгъл.

Той се извини на феновете на Португалия зад вратата, след като отбеляза, знаейки, че предишната му дузпа можеше да предотврати необходимостта от дузпа за разделяне на отборите.

От този момент Коща заема централно място, като спасява още две дузпи, за да стане първият вратар в историята на Евро, спасил три точкови удара в една дузпа.

Бруно Фернандеш и Бернардо Силва реализираха собствените си дузпи, за да донесат на Португалия победа с 3-0 при дузпи, докато си записаха четвъртфинал срещу Франция в петък.

Роналдо беше видимо облекчен да види как отборът му успява, но все пак беше много емоционален, когато говори пред медиите след мача.

Помолен да разсъждава какво мина през главата му, когато не успя да вкара дузпата си в продълженията, Роналдо избяга от интервю за Sport TV.

„И най-силните понякога имат своите дни. Бях натъжен, тъжен, защото когато отборът има нужда... Ще говоря по-късно, не мога да го направя“, каза той, преди да се отдалечи от зоната за пресата.

Роналдо наистина говори с други членове на медиите и сведе забележителната си реакция до разочарованието си, че не е в състояние да осигури пробива на своя отбор, но настоя, че е забравил напълно за пропуска си от дузпа, след като неговият отбор премина в края.

„Тъгата в началото е радост в края“, обясни той. „Това е футболът. Моменти, необясними моменти.

„Един директен удар, който да даде преднина на отбора, но не успях. Облак направи добро спасяване... Ще трябва да видя дузпата отново. Не знам дали стрелях добре или зле, но през цялата година не съм пропуснал нито веднъж, а когато имах най-голяма нужда, Облак спаси.

Мисля, че Португалия го заслужаваше, защото имахме повече авторитет. Словения прекара почти целия мач в защита. Много е трудно и целият отбор трябва да бъде поздравен, особено нашият вратар, който направи три много добри спасявания.“

„Това е футбол, този, който се проваля, е и този, който опитва“, добави Роналдо пред RTP. „Очевидно е разочарование, когато не можем да вкараме гол, но това е футбол.

„Вече забравих [за това], защото крайният резултат беше положителен, спечелихме, това е най-важното. Понякога е трудно да вкарваш дузпи, вкарвал съм над 200 в кариерата си.

Но аз загубих два пъти тази година с дузпи и днес спечелих. Футболът понякога трябва да бъде честен и днес беше честен, защото мисля, че Португалия заслужаваше да спечели.

Той също така публикува отделно съобщение от девет думи към феновете в социалните медии, като написа в X: „Необясними моменти. Нека дадем всичко от себе си! Благодаря ви'.

Роналдо все още не е отбелязал гол на шестото си европейско първенство и имаше призиви Мартинес да извади своя капитан от титулярните 11.

Бившият мениджър на Евертън и Белгия обаче изглежда няма намерение да прави това и приветства Роналдо, че изведе Португалия по пътя към победата в дузпите само минути след пропуска от дузпа в продълженията.

„Роналдо пропусна дузпа и след това беше решаващ, когато започна изпълнението на дузпи, той проправи пътя“, каза Мартинес.

„Това беше победа за единството от съблекалнята, а Кристиано е нашият капитан и той показа, че в живота и във футбола има трудни моменти и не можем да се предаваме.

„Трябва да продължим и това беше демонстрация какво да правим, когато нещата не вървят добре.“

Източник: Daily Mail

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !