Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Валя отива на "Охрид Фест"

отпечатай новината

11.08.2009 17:00 | Видян 7280 пъти

Валя отива на

От 26 до 29 август в македонския град Охрид ще се проведе 15-то издание на „Охрид фест”. Престижният музикален форум ще събере изпълнители от седем балкански държави и ще бъде отразяван от над 20 медии. В най-силната, четвърта вечер, когато е международната програма, в състезанието ще се включи и изпълнителката на „Пайнер” Валя. Специално за фестивала тя записа нова песен с впечатляващото заглавие „Още търся искрите”. Това е нейният втори проект с музикалния гуру от съседната ни държава Григор Копров. Първата песен по негова композиция, която Валя реализира с изцяло македонски екип, е „Судбо моя”.

Преди броени часове Валя се завърна от Македония, където финализира записите на „Още търся искрите” в студиото на г-н Копров, откривател и ментор на незабравимия Тоше Проески. Певицата е въодушевена от работата си: „Записах новата песен много бързо. Просто я почувствах с цялата си същност. Когато я завършихме, Копров каза: „Судбо моя” е на европейско ниво, а тази е на световно.” Много съм доволна от резултата. Отново звученето е поп, което много ми харесва.”, сподели тя.

Песента ще бъде пласирана освен на българския и на македонския пазар. За целта Валя я е презаписала и на местния диалект.

Естествено, Валя е амбицирана за награда, но не смее все още да мечтае за нея: „Конкуренцията е  жестока, ще меря сили с певци от всички балкански държави, сред които и величия от ранга на Неда Украден, така че не се нахъсвам за победа на всяка цена.Засега изповядвам олимпийския принцип „по-важно е участието”, а пък ако спечеля, ще съм щастлива, разбира се”, настройва се философски нашето дарование.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !