Целта ми е да бъда добър човек и да...

"В Русия, ако хората имат малки неща, те са щастливи,...

Виц на деня: Студенти от четвърти...

Студенти от четвърти курс на изпит. Доцентът е отчаян:...

Илон Мъск отрича да е дал доброволно спермата си, за да помогне за създаването на марсианска колония

отпечатай новината

23.07.2024 10:34 | Видян 602 пъти

Илон Мъск отрича да е дал доброволно спермата си, за да помогне за създаването на марсианска колония

Илон Мъск отрече да е предлагал спермата си, за да помогне за създаването на колония на Марс.

Основателят на SpaceX, който по-рано предупреди, че човечеството трябва да колонизира Марс, ако иска да оцелее, каза, че не е направил личен принос към това усилие, след като The New York Times съобщи, че доброволно е предоставил спермата си като част от плановете на SpaceX за изграждане на град на червената планета.

„Не съм дал доброволно спермата си“, пише Мъск в публикация на X.

"Никой в ​​SpaceX не е бил насочван да работи в град на Марс. Когато хората поискаха да го направят, казах, че трябва първо да се съсредоточим върху това", добави милиардерът.

Според доклада на NYT, който се основава на интервюта с повече от 20 души, близки до Мъск и SpaceX, и на вътрешни документи на SpaceX, Мъск е наредил на служителите на SpaceX да проучат подробностите за това как ще функционира колония на Марс, като един екип изготвя планове за поредица от куполообразни местообитания на червената планета. Съобщава се също, че медицински екип на SpaceX проучва дали е възможно хората да имат деца на Марс, пише Times.

Двама души, запознати с коментарите на Мъск, също казаха на NYT, че главният изпълнителен директор на Tesla е предоставил доброволно своята сперма, за да помогне за отглеждането на колонията.

Мъск отдавна е очарован от Марс. Милиардерът основава SpaceX през 2002 г. с изричната цел да достигне Марс и е говорил широко за използването на мощната ракета Starship на SpaceX за пътуване до Марс.

Експерти казаха пред Business Insider, че не е ясно колко практично би било Мъск да изпрати сперма на Марс.

Адам Уоткинс, доцент по репродуктивна биология в университета в Нотингам, каза, че сперматозоидите могат да бъдат ефективно изсушени чрез замразяване, за да се транспортират в космоса, но други експерти изразиха съмнение дали би било възможно да се забременее на Марс благодарение на намалената гравитация и високите нива на радиация.

Илон Мъск и SpaceX не отговориха веднага на искане за коментар от Business Insider, направено извън нормалното работно време.

Източник: Business Insider

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !