Да подкрепим плувеца Цанко Цанков с...

"Благодаря на всички българи, които ме подкрепиха на...

Игри на волята е хитът на есенния тв...

След като завладя телевизионния ефир, мащабният риалити...

Защо бг посолството в Париж не се използва за реклама на България, както всички останали

отпечатай новината

14.08.2024 14:47 | Видян 546 пъти

Защо бг посолството в Париж не се използва за реклама на България, както всички останали

Българското посолство в Париж е на прекрасно за реклама място в Париж, през което през последните 3 седмици минават стотици хиляди души на ден, но и извън олимпиадата са наистина многобройни. Мостът Алма, при който загина принцеса Даяна е точно до православния хлам Св. Троица и Айфеловата кула.

По време на олимпийските игри беше епицентър, тъй като само покрай него се достигаше до съоръженията за плажен волейбол - огромен нарочно направен стадион, също както и до сглобената за състезанията по джудо и борба специална зала на Марсово поле.

Вместо да си направи реклама като дестинация или пък поне за олимпиадата, България изпусна шанса. Има цяла фасада на консулството, работещо по 3 часа на ден, но не я използва. Вместо това, е дало местенца за малки бордчета на страничните си огради на 4 общини. От малко по-оживената, но несравнима с потока откъм моста Алма са избрани странно защо тъкмо Созопол и Несебър, а не примерно далеч по-актуалните Царево и Приморско.

Като вместо националния туристически сайт, под изображенията се рекламират местни. На Созопол даже е на частна фондация, което си е скандал.

От още по-глухата страна, още по-незанайно защо пък са намерили място импровизирани бордове на Русе и Копривщица.

Другите държави се възползват чудесно от възможността да се рекламират. Сгушена на глуха уличка в махалата на нашето посолство, мисията на Румъния е направила, каквото е могла да се промотира. Да не говорим за Казахстан с прекрасната си сграда на кръговото на Триумфалната арка и ъгъла с един от "лъчите" на Звездата булеварди, тръгващи оттам. Украйна пък изненадва на Фобур Сен Оноре до Елисейския дворец, като е опнала борд на Великобритания върху фасадата на посолството си. От което вероятно печели доста добре, макар публиката там да е в десетки пъти по-малобройна, отколкото потокът, минаващ покрай нашата мисия на Алма и крайбрежната на Сена. Примерите са безброй.

"Если человек идиот, то это надолго", гласи крилата фраза на Папанов от класическата комедия Диамантената ръка, откъдето е и лафът: "Ти мене уважаваш ли ме" между пиещи.

Какъв е смисълът от безцелно използване на площи, когато може да има ефективно?

Отговор няма, както и на други интересни питания:

Например по чие решение прекрасната фасада на българското посолство е обсипана с външни климатици - истинско престъпление към архитектурния паметник, към елементарната култура, към здравия смисъл.

Очаквайте продължение, защото става въпрос за милиони наши пари, които губим заради безхаберници!

Снимки и текст: Борис Ангелов, спецпратеник на 19мин и Слава в Париж

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !