Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Кандидатите за Пей с мен са 15 537

отпечатай новината

08.02.2008 15:31 | Видян 5635 пъти

Кандидатите за Пей с мен са 15 537

Приключи обработката на данните от записването за кастинга на „Пей с мен”. Финалният брой българи, пожелали да пеят в дует със своите големи кумири, е 15 537. По-голямата част от писмата, над 90 процента, са пристигнали по интернет. С традиционна поща са изпратени 1 398 писма, последните с клеймо от 1 февруари са доставени в сряда сутринта, съобщи продуцентската компания на музикалното шоу „Седем-осми”. 

Следващият етап от кастинга за „Пей с мен” е предварително прослушване на живо, което започва в средата на месец февруари. Както вече бе обявено, всички кандидати ще получат лично информация за това кога и къде трябва да се явят пред специална комисия от музиканти и продуценти. За предврителното прослушване кандидатите трябва да подготвят две песни, които ще изпълнят без музикален съпровод. След като приключи и вторият етап от кастинга, изборът на 12-те талантливи българи ще бъде поверен на техните музикални партньори, 12-те големи звезди. Това ще бъде и финалният стадий в кастинга за авторското шоу.

Към момента е ясно, че 42 процента от песните, подготвени за предварителното прослушване, са в стил поп, почти същото количество (40 процента) - поп-фолк, а останалите 28 процента – автентичен фолклор, хип-хоп, хеви метъл и кънтри.

„Много сме доволни от резултатите на записването. Получихме и доста дискове, много снимки на кандидати, трогателни писма, дори специално оформени молби за участие. Разбира се, имаше и заплахи, надявам се, по-скоро на шега. Един от кандидатите беше написал, че ще опъне палатка пред залата за кастинг, ако не го одобрим веднага. Друг щял да дойде с петте си сестри за подкрепа… Имаше и някакъв чудак, който се беше снимал в костюм на астронавт, може би е графичен монтаж, не зная… Едно най-много ме радва – хората са решени да спечелят – първо кастинга, а после и голямата награда в шоуто. Това, че ще пеят заедно с големи звезди ужасно ги екзалтира и допълнително стимулира самочувствието им. Най-важен за нас обаче остава музикалният талант и гласовите данни. Именно тях ще търсим на прослушването.” – коментира Евгени Димитров, продуцент на „Пей с мен”. Той допълва, че сред кандидатите има и много будни възрастни хора, които са изпратили писмата си по интернет, при това със снимки и допълнителна информация. Най-голяма част от кандидатите са на възраст между 10 и 30 години.

Най-младият кандидат е на 3 години, от Сандански. Във видеоклипа, който майка му е изпратила по интернет, хлапакът изпълнява на китара две песни на Слави Трифонов.

Най-възрастният кандидат е на 79 години, от Пазарджик.  В края на своето писмо, пристигнало по пощата, той е написал „Не съм млад, но съм с младежко сърце, запазен младежки вид  и младежки пориви за пеене”.

Има много кандидати от Европа (предимно българи, които живеят там, но и чужденци, които могат да бъдат допуснати до финала) - Испания, Македония, Гърция, Германия, Молдова, Италия, Армения. Кандидат-участник в шоуто определя своята националност като българо-руско-татарска.

Само за последния ден на записването са получени над 1500 писма.

Някои от писмата по пощата са написани на салфетка, трудов договор, данъчна декларация и сметка от ресторант.

Сред кандидатите има много семейства и представители на почти всички професии. Има кандидати, лежали в затвора и в същото време – директори на училища.

Има много писма в стихове, както и писма-препоръки от приятели и роднини. За една от кандидатките нейна приятелка е написала: „Ползва се с авторитет между хората от селото. Поддържа нормални човешки взаимоотношения.”

„Прадядо ми е бил лютиер.” – „Баща ми е чилиец.” – „Пея в църковен хор.” – „Боксов състезател съм.” – „Аз съм един юрист, който постоянно се сърди на родителите си!” – „Завършил съм Богословския факултет.” – „По професия съм данъчен инспектор.” – „Кранистка съм.” – „Тони Димитрова е моя учителка.” – „Илия Луков ми е чичо.” – „Синът ми е хокеист, аз често съм до него на леда.” – „Уча инженерен дизайн.” – „Пенсионер съм от МВР на 54 години.” – „Моден фотограф.” – „Редактор съм на старогръцки текстове.” – „Учител по японски съм.” – „Свиря на обой.”

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !