Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар през...

Кубрат Пулев се завръща на ринга с мач в София на 7...

Марго Роби изложи на показ растящото...

Марго Роби демонстрира уютния си стил по време на...

Започнаха снимките на най-новия сериал на NOVA – Майките

отпечатай новината

25.09.2024 12:02 | Видян 147 пъти

  Започнаха снимките на най-новия сериал на NOVA – Майките

Започнаха снимките на най-новия български сериал “Майките” по едноименния роман на Теодора Димова. Поредицата на NOVA е социална драма, която е поредното доказателство за подкрепата на медията към развитието на филмовата индустрия в България, както и за социалния й ангажимент по обществено значими теми.
Сериалът, който ще направи своя дебют следващата година, разказва историите на различни семейства, разгърнати в шест епизода. Те изследват проблема на нарушената връзка между родители и деца, която води до съкрушителни житейски избори.

Сюжетът на социалната драма проследява историите на шест деца, които създават връзка с новата си учителка Явора. На пръв поглед тя не се различава от останалите учители, но оценките на класа се подобряват, приятелствата - също, а отношенията между учениците започват да се променят. Във всяко семейство обаче има скрит или явен проблем. По тази причина Явора, която децата почти обожествяват, се превръща в онази липсваща майка, за която всички те мечтаят.
В ролите на родителите зрителите ще видят едни от най-популярните и обичани български актьори, някои от които вече имена и на световната кино сцена. Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Юлиан Костов, Гергана Плетньова, Рая Пеева, Петър Антонов, Доля Гавански, Петя Силянова, Мартина Апостолва, Деян Ангелов и Илияна Коджабашева. В техни деца ще се превъплътят младите актьори Евелина Бибова, Матю Горанов, Грета Георгиева, Светлозар Янакиев, Лора Ахтарджиева, Иван Иванов и Ясмина Радева.

„Щастливи сме, че скоро ще представим нов филмов проект. Производството на български сериали е сред приоритетите на Нова Броудкастинг Груп. Взискателни сме към тяхното качество и не спираме да търсим сюжети в различни жанрове. Екипът от професионалисти, ангажирани със създаването на „Майките“ е силна заявка за успеха на новата телевизионна поредица“, коментира Красимира Хаджийска – главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

„Вярваме, че всеки от нас носи не само професионална, но и лична, социална, етична отговорност към проблема с може би най-важната връзка в живота - тази между родител и дете. Затова погледнахме към един от най-въздействащите романи на Теодора Димова. Популярната книга с международно признание, а сега и сериалът, разглеждат болезнено актуални въпроси и изследват универсални проблеми. Психологията ни дава отговори за тяхното решаване или най-малкото осъзнаване, приемане и преработване, но дали сме готови да ги чуем, приемем и приложим в действие?” – споделя режисьорът на сериала Виктор Чучков.

Автори на адаптацията на социалната драма „Майките“ са Александър Чобанов, Лило Петров и Владислав Тинчев. Продуцент е Александър Христов, a музиката е на маестро Максим Ешкенази.

Романът на Теодора Димова “Майките” е публикуван през юни 2005 г. и е носител на многобройни престижни български и международни награди. Книгата е преведена на 11 езика, а в България е издавана вече 14 пъти. Теодора Димова е един от най-изтъкнатите български писатели, отличена с множество национални и международни награди, сред които Националната награда за цялостно творчество "Христо. Г. Данов", Награда на академичната общност на Софийския университет за цялостно творчество, Роман на годината "13 века България" и много други.
Сериалът “Майките” се реализира с подкрепата на Националния филмов център.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !