Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

T.33 Spider е най-новото творение на Gordon Murray Automotive

отпечатай новината

26.09.2024 10:12 | Видян 183 пъти

T.33 Spider е най-новото творение на Gordon Murray Automotive

Високооборотен V-12, 6-степенна механична скоростна кутия и вятър в косите. Това е опияняваща комбинация, която можете да получите в новия T.33 Spider, който беше показан във вторник.

T.33 Spider е най-новото творение на Gordon Murray Automotive, новата автомобилна компания на легендарния дизайнер на шосейни и състезателни автомобили Гордън Мъри, и е с малко под 18 кг по-тежък от своя събрат T.33 Coupe, показан миналата година. Сухото тегло е 1 108 кг.

Според GMA минималното увеличение на теглото е постигнато чрез разработване на карбоновата вана на T.33 от самото начало за открития автомобил. Друг ключов избор в дизайна е да се пропусне сложният и тежък автоматичен покрив в полза на панел от въглеродни влакна от две части, който може да се съхранява в предния багажник.

Зад покрива е разположен въздухозаборник, който подава хладен въздух към двигателя V-12 на автомобила, а под него има електронно управляван стъклен прозорец, който се спуска надолу, за да позволи навлизането на още повече шум от двигателя в купето.

V-12 е 3,9-литров агрегат, разработен от GMA в партньорство с Cosworth. Двигателят е споделен с първия суперавтомобил на компанията, T.50, и в T.33 е с мощност 608 к.с. и 332 Нм въртящ момент. Въпреки че това е по-ниско от предлаганото в T.50, двигателят все пак крещи до 11 100 об/мин и осигурява заявената максимална скорост от 334 км/ч за T.33 Spider. Купувачите могат да избират между 6-степенна механична трансмисия или автоматична скоростна кутия с гребло, въпреки че според съобщенията поръчките за скоростната кутия с гребло в купето са едва няколко.

Салонът на T.33 е с две седалки, за разлика от триместното разположение на T.50 в стила на McLaren F1. Предимството на двуместното оформление е, че GMA успя да сертифицира автомобила за американския пазар. Това не важи за T.50, който трябва да бъде представен по правилата за показване и излагане.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !