Принц Уилям в хеликоптер с Дейвид Бекъм

Принц Уилям се присъедини към Дейвид Бекъм, за да...

Отлагат тестването на BG-ALERT заради...

Планираното тестване на Националната система за ранно...

Арестуваха диригента Левон Манукян

отпечатай новината

01.10.2024 13:03 | Видян 155 пъти | Гласували 1

Арестуваха диригента Левон Манукян

Известният диригент Левон Манукян е бил арестуван и затова днес няма да има концерт за откриването на сезона на Театрално-музикален и филхармоничен център–Разград, пише Телеграф. Новината бе потвърдена пред медията от полицията, а легендарната пианистка проф. Милена Моллова, която трябваше да участва в рецитала, също сподели пред вестника, че са отменили изявата й в последния момент.

„Такова нещо досега не ми се беше случвало. Въпреки че подписваме договор в деня на събитието, думата тежи много повече. Вчера ми се обади една дама от разградската филхармония да ми каже, че концертът няма да се състои. Попитах защо, но не получих отговор. Бяхме се разбрали да дойда до Варна и те оттам да ме вземат. И аз във Варна разбрах, че няма да има концерт. Дъщеря ми пък е видяла в интернет, че той е трябвало да има концерт на 1 октомври и в Казанлък и мислех, че това е причината. Не го познавам това момче, сега щяхме да се запознаем. Само по телефона обсъждахме какво да свиря“, разказа пред Телеграф проф. Моллова.

Според TrafficNews Манукян е арестуван за присвояване на суми в особено големи размери. При обиските е открита голяма сума пари, чийто произход се проверява. Акцията е проведена в четвъртък. След полицейския арест с прокурорска заповед музикантът е задържан за 72 часа. По непотвърдени данни се касае за усвояване на суми през фиктивни договори с музиканти. Въпреки че се касае за злоупотреба с държавни средства, няма официално съобщение от институциите по случая. Не е ясно и защо по престъпление, извършено в Разград, е работила пловдивската Икономическа полиция, нито дали е съгласувана с ГДНП. От Окръжната прокуратура са отказали информация по случая, без да се обосноват. Манукян е временно изпълняващ длъжността директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград от юни 2024 г. Преди това бе диригент на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ по време на предишното управление на Тодор Мадолев. За 30 г. на сцената е изнесъл близо 5000 концерта с някои от най-големите имена в музиката като Тони Димитрова, Руслан Мъйнов и други.

Вчера със заповед на министъра на културата Манукян бе освободен от поста директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !