Петков и Денков предизборно срещат...

В ресторант на Киро Японеца направиха предизборната си...

Историята на професор Чирков...

"Филмът има за цел да разкаже за големия български...

Тихомир Благовестов с почетен знак на Севлиево

отпечатай новината

16.10.2024 10:34 | Видян 102 пъти

Тихомир Благовестов с почетен знак на Севлиево

Световният и европейски шампион по самбо и бойно самбо Тихомир Благовестов беше удостоен с почетния знак на Севлиево. Освен за спортните си постижения той получава отличието и заради благородната си кауза по възстановяването и модернизацията на къщата-музей Дан Колов. И двамата са наричани Българският лъв. Ето какво каза шампионът по повод на отличието:

“Уважаеми д-р И.Иванов кмет на Община Севлиево, Уважаеми д-р Я.Памукчиев председател на Общинският съвет на Община Севлиево, Уважаеми общински съветници, Уважаеми тук присъстващи гости, приятели!

Искам да честитя на всички тук присъстващи празника на Севлиево!
Искам да благодаря за оценката и признанието от Вас към мен. Горд съм, че съм севлиевец и независимо че не живея в любимия си град, аз винаги ще си остана севлиевец! Показвам го с делата си и ще продължавам да го правя!

През годините от създаването на нашата държава та до ден днешен, повод за гордост за нас българите е било едно единствено нещо присъщо на малките държави /но не и малки по значение/ като нашата, и това е - Културата! Културата е нашият основен стълб и фундамент към това, какви сме,какви трябва да бъдем и какви искаме да бъдем утре! Ние сме наследници на история с изключително богата култура, която трябва да съумеем да съхраним! Всичко зависи от нас и нашите дела!”

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !