Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Джина Стоева покори Олимп

отпечатай новината

30.09.2009 12:00 | Видян 7529 пъти

Джина Стоева покори Олимп

Джина Стоева покори още един връх в живота си. Този път тя изкачи най-високата планина в Гърция – Олимп. Връх Митикас и неговите 2917 метра не се оказаха недостижими за певицата, известна с приключенския си дух.
 
Групата ентусиасти, в която участвала и Джина, се състояла от 26 души и нейният водач бил Миро Нанков. От тях 6 човека не могли да достигнат крайната цел, защото било изключително трудно.
 
“Беше ужасно изморително. Човек без подготовка не би могъл да се справи!, споделя изпълнителката на “Ара мюзик”. “Но за сметка на това емоциите са неописуеми – имаш чувството, че светът е в краката ти, а ти си в небесата – при боговете!”
 
Първият ден групата се изкачила до 2100 метра, като стартирала похода от 1000. Пренощували в хижа, чиито условия били доста спартански.
 
“Във всяка стая бяхме настанени по 10 души, като леглата бяха без такива екстри като чаршафи и т.н. В 22,00 ч. спряха тока с цел пестене на електричество и трябваше да продължим на свещи и фенери. Налягането на водата стигаше само за измиване на лицето”, разказва за преживяното Джина.
 
Най-трудни били последните няколкостотин метра. “Изключително стръмно е и неведнъж имах чувството, че ей сега ще полетя надолу!” смее се изпълнителката на “Неизлечимо влюбена”. “Но пък еуфорията, когато достигнеш върха, е незабравима! Въпреки ужасната мускулна треска на следващия ден!”
 
На Митикас има книга, в която всеки достигнал до там, вписва името си. “И моето вече е там!” горда е госпожица Стоева.
 
На този ден водачът и организатор на групата – Миро – имал рожден ден. “Когато достигнахме върха, го поздравих с изпълнение на Happy Birthday. Интересно беше, че специално за повода Миро беше поканил и оркестър, но на тази височина се “изкачи” единствено тромпета, тъй като само той нямаше опасност да се повреди от налягането.”, споделя подробности русокосата чаровница.

“Искам да изкажа и моето възхищение от най-възрастния в групата – дипломата Иван Станчов. Въпреки, че е на 80 години, той бе един от първите, покорил заветната точка! По негова инициатива походът бе и кампания за събиране на средства за Центъра за деца със специални нужди “Карин дом” във Варна, като всички се включихме в тази благородна инициатива.”
 
“Пожелавам на всички любители на екстремни и вълнуващи преживявания да изкачат Олимп, защото наистина си заслужава!”, обобщава Джина Стоева.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !