Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Топалов направи реми и с Раджабов

отпечатай новината

01.10.2009 16:40 | Видян 3334 пъти

Топалов направи реми и с Раджабов

Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов завърши реми с Теймур Раджабов от Азербайджан в партия от четвъртия кръг на турнира в Нандзин.

Топалов игра днес с черните фигури, но не успя да надвие своя съперник. В разиграна Шотландска партия, двамата не успяха да излъчат победител и според "софийските правила" се стигна до реми на 64-ия ход. Това бе 15-то равенство от 17 срещи между двамата гросмайстори.

Веселин Топалов вече актив от 1,5 точки. В друга партия от четвъртия кръг, норвежката звезда на световния шахмат Магнус Карлсен увеличи преднината си на върха в класирането на 3,5 точки, след като победи с черните фигури Дмитрий Яковенко от Русия. Ван Юе от Китай пък завърши реми с Петер Леко на 29-ия ход в третата партия от кръга. Съревнованието в Нандзин е с награден фонд 250 000 евро, като победителят ще попълни банковата си сметка с 80 000.

От тази година супертурнирът в китайския град е кръг от Големия шлем, в който влизат още Корус във Вайк ан Зее, Линарес и М-Тел Мастърс. Едновременно с мъжкия турнир стартира и женска надпревара, етап от Гран при на ФИДЕ, в която няма да играят българки.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !