Щерката на Гала се пусна по бански и...

Щерката на Гала, която отчаяно иска да догони славата на...

Новият Ерген не иска жени като...

Новият избраник за „Ергенът“ Евгени Генчев...

„Цвете за теб” подари Белослава на всички българки с апел за борба с рака на маточната шийка

отпечатай новината

15.10.2009 14:15 | Видян 4445 пъти

„Цвете за теб” подари Белослава на всички българки с апел за борба с рака на маточната шийка

Белослава представи новия си сингъл „Цвете за теб”, проект, вдъхновен от кампанията „За теб и тези, които обичаш” за борба с рака на маточната шийка. С присъщата си магнетичност, тя въвлече гостите на стилното събитие в Sofia Live Club в необятния женски свят – „светът, който ражда животи”, както се пее в песента. Текстът отново е написан от Белослава, но този път -  провокиран от посланията, получени от над 800 участници във Facebook групата на кампанията. „Дай ми мъдрост, дай ми сила, дай ми закрила, за да бъда аз...” е ключово послание в песента с прекрасната музика и аранжимент на маестро Живко Петров.

След емоционалното изпълнение, певицата, която подкрепя инициативата за борба с рака на маточната шийка от създаването й през 2008 година, отправя своя рационален апел към всички българки да бъдат отговорни към своето здраве. „Ежедневно получавам една огромна любов, подкрепа и споделена енергия, моят начин да върна своите позитивни мисли обратно към света е с песен. Много съм щастлива, че в кампанията „За теб и тези, които обичаш” се роди идеята да направим този проект. Бих искала всяка жена да се обърне към силата и мъдростта в себе си, но и да не се страхува да търси съвет и помощ. Страхът и липсата на информация не е добър съветник за никого, ракът на маточната шийка е предотвратим с ваксинация и профилактични прегледи и не трябва да допускаме ежедневно една българка да губи живота си от това заболяване.”

Зад емоционалните и мелодични послания на кампанията „За теб и тези, които обичаш” стои стремежът с всички инициативи да бъдат информирани дамите за възможностите да се предпазят от второто по честота онкологично заболяване сред жените на възраст между 20 и 45 години.  Като повишава здравната култура, инициативата си поставя амбициозната задача да преодолее традиционните заблуди, свързани с коварната болест, и да насърчи предпазването от този рак чрез комбинация от ваксинация и редовни профилактични прегледи.


Ракът на маточната шийка е второто най-разпространено онкологично заболяване сред жените. За съжаление България е на едно от челните места по заболеваемост и смъртност от този вид рак в Европа. Това се дължи на късно диагностициране и подценяване на профилактиката, а най-добрата защита срещу заболяването е именно комбинацията от ваксинация и редовни гинекологични прегледи.

Причина за заболяването е вирус (човешки папиломен вирус), с който близо 80% от сексуално активните жени влизат в контакт по време на живота си. В много от случаите техният имунитет спомага за “самоочистване” от вируса. Веднъж заразила се обаче, жената не изгражда имунитет към вируса и може да бъде заразена отново. Повече по проблема, прочетете на www.zateb.info.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !