Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Драматичната история на българка и етиопец

отпечатай новината

16.10.2009 14:30 | Видян 4896 пъти | Гласували 1

Драматичната история на българка и етиопец

На 17 октомври в “Море от любов” ще видим затрогващата история на Мая и Кебеде – българка и етиопец, които са заедно от седем години. Те са щастливи, имат три деца, но не могат да се оженят. Кебеде идва в България преди 20 години, за да учи тук. Визата му изтича, а държавата му отказва политическо убежище. Етиопският му паспорт губи давност. От родината му изпращат нов паспорт, но… той изчезва някъде в България. В същото време властите у нас отказват да му издадат български документ. Така Кебеде попада в параграф 22: той няма право да напусне държавата ни и след това да се върне тук, но няма и правото да остане в България. Въпреки че заедно с Мая има три деца, не може да получи гражданство, нито да упражнява професията си на зъболекар. Така той  все още живее на ръба на закона и няма право да се ожени за майката на трите си деца.

За да помогне на симпатичното семейство, Наталия Симеонова и екипът на “Море от любов” се обърнаха за съдействие към Г-н Стефан Христов – Директор – Дирекция „Миграция” към МВР. Г-н Христов взе присърце проблема, а какъв е резултата ще научим от новия брой на романтичното шоу, тази събота, от 17 часа, само по bTV...

... но това не е краят! Историята на Мая и Кебеде ще намери своето продължение и в следващото издание на „Море от любов” на 24 октомври в студиото на предаването! Какво ще се случи тогава - предстои да разберем.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !