Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Началото на края или краят на началото е Желева за Бойко

отпечатай новината

14.01.2010 16:35 | Видян 6892 пъти | Гласували 1

Началото на края или краят на началото е Желева за Бойко

Майка ми попита Филип Димитров половин година след като стана премиер и половин година преди да падне от власт по повод партийната конференция на СДС тогава: “Това краят на началото ли е или началото на края”?
Бойко Борисов постави същия тежък въпрос в неделя, изричайки на партийния си конгрес пророческите слова: “Единственият противник на ГЕРБ е самият ГЕРБ”. Едва ли и сам е очаквал да получи отговор само два дни по-късно и то от “отличничката” Румяна Желева.
Има една италианска поговорка, която много обичам и която гласи: “Човек предупреден наполовина е спасен”.
Още, когато Желева прати Грузия в Близкия Изток, премиерът трябваше да я накара да понаучи географията. Даже БСП се опита да й помогне - подари на Руми светещ глобус.
Вече беше късно, когато във вторник в европарламента разкриха, че нашият външен министър не знае къде е и Сомалия, въпреки че в прословутия Аденски залив ние имаме отвлечени моряци.
И когато Руми се изцепи, че разчита на подкрепата на талибаните в Афганистан. Всички знаем, без нея явно, че талибаните са терористите, от които български военен контингент пази местното население.
Това, че в нарушение на българската конституция Желева продължава да има не 1, а 2 фирми, че бизнеспартньорът й е зам.-министър от Тройната коалиция, когото тя назначи за зам. на подопечната й фирма АДИС, която ръководи дипломатическите имоти и е сред най-богатите у нас, са бели кахъри.
Срамът е най-голям заради онова, което в официалната позиция за Желева на европарламента го наричат “невежество”.
Когато Руми се излагаше да демонстрира цепка във ВИП Денс, това беше домашна работа. Но когато външният министър на страната получава Слаб 2 по външна политика от Брюксел, това е срам за всички нас.
И гарантира, че реката от еврофондове, която не дойде през първите 6 месеца на управлението, няма да дойде и през вторите, когато кризата се обръща на катастрофа.
Нищо чудно, че самият Бойко Борисов даде заден и каза: “ако е сбъркала, да си носи отговорността”.
А нашите, на българите, 3 милиарда еврофондове за тази година от кого да си ги поискаме?
Хубаво е, че Бойко се е светнал за какво става въпрос, след като вече трети ден не може да разговаря с европремиера Барозу, на когото силово наложихме Желева вместо неговата фаворитка Кунева.
Дано за нашия министър – председател това да не е началото на края, а само края на началото – хубавият романтичен период във властта. Моментите на отрезвяване са важни, особено ако изиграят своята позитивна роля. 
Защото всъщност Руми не е никакъв проблем в сравнение с ужасяващата икономическа криза, на която улисан в поредния скандал, премиерът все отлага да противодейства.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !