Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Младата бг музика има нов талант

отпечатай новината

05.03.2008 08:57 | Видян 2837 пъти

Младата бг музика има нов талант

Младата българска музикална сцена грейна с нов талант! Половин година след като стартира амбициозния си проект – продуцентския лейбъл „Стерео Стая”, Мария Илиева избра първия млад български артист, когото да представи на българската публика. За безспорен фаворит на журито бе определена младата Кръстина Кокорска от град Плевен. Чаровното момиче успя да се пребори с останалите 9 финалиста по време на крайното прослушване, което се състоя на 23 февруари в София. Повече от 170 талантливи момичета и момчета от всички градове на страната изпратиха своите демо записи и авторска музика, за да се включат в обявеното прослушване за лейбъла „Стерео стая”. Финалният тур на кастинга за млади таланти, в който участваха общо десет финалиста, се проведе пред отбрано жури от представители на музикалните среди – Мария Илиева, Живко Петров, Жоро Янев /екс Каффе/, Боян Христов /екс 032/, Веселин Веселинов – Еко, Димитър Семов, ПР специалисти и утвърдени музикални мениджъри. Участниците трябваше да направят едно акапелно изпълнение, както и да пеят под музикален съпровод на предварително избрана от тях популярна българска или чуждестранна песен.

Младата изпълнителка впечатли журито след като представи пред тях части от свои любими песни – “If I ain’t got you” и “Never Felt This Way” на Алиша Кийс. Кръстина се открои сред другите претенденти освен с естествения си чар и лъчезарна усмивка и със сериозните си музикални познания. Младата певица е студентка в Държавната Музикална Академия „Панчо Владигеров” със специалност поп и джаз пеене, където е приета с отличен успех и на първо място в класирането. Средното си образование е получила в Средно музикално училище „Панайот Пипков” в град Плевен /специалност „Народно пеене”/. Още на 5 години Кръстина започва да свири на цигулка, а от 11-годишна – на пиано. До този момент талантът на Кръстина намира изява на редица престижни конкурси. През 2006 год. тя печели I награда с трио “Camelettes” и II награда за солово изпълнение на конкурса “Светлинен паун” (за джаз музика), през 2005 година е отличена с II награда на конкурса “Бургас и морето” (в категория изпълнители), а през 2005 успешно достига до втори етап на конкурса “Евровизия” с песента на Димитър Пенев – “Call on me”. Професионалните изяви на Кръстина не се изчерпват само в това – тя е участвала и в концерти с бенда на БНР с диригент Янко Миладинов.
 
Сега предстои сериозна подготовка на младия талант, избран да бъде продуциран от лейбъла „Стерео Стая”. Екип от музиканти, ПР специалист, стилист и музикален продуцент ще работят по подготовката и развитието на кариерата на Кръстина. Съвсем скоро българската публика ще може да чуе и първия сингъл на младата певица, която според авторитети в музикалния бизнес дава заявка за една сериозна и много успешна кариера. 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !