16-годишна българка стана лице на...

В страна на лалетата една 16-годишна българка става лице...

Почина продуцентът на Deep Purple и...

На 71-годишна възраст е починал британският продуцент...

Коритаров покани Венета на сбирка на кръга „Монтерей”

отпечатай новината

29.01.2010 10:45 | Видян 6236 пъти

Коритаров покани Венета на сбирка на кръга „Монтерей”

Тази събота, 30 януари от 22:20 часа специален гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е Георги Коритаров, който приема предизвикателството да влезе в ролята на анализатор на актуални и обществено значими събития. Аргументът на журналиста, ползващ се с авторитета на сериозен анализатор е, че: „Обстановката в страната е толкова гореща в политически, икономически и криминален аспект, че най-подходящата трибуна да бъде обсъждана е наистина предаване като „Горещо”! Защото температурата на предаването става съизмерима с температурата на напрежението в страната. В тази гореща обстановка само предаване тип „Горещо” може да внесе известен разсъдък и яснота!” Георги Коритаров отново се шегува като заявява, че е дошъл, за да докаже, че може да е гост в предаването, да говори само истини и да не го сполети лоша съдба. Той покани водещата на „Горещо” Венета Райкова на сбирка на митичния кръг „Монтерей”, който според него никога няма да изчезне.

Тази събота „Горещо” показва още на своите зрители религиозните ритуали, свързани с Киприяновата молитва и разказва какви чудеса се случват на хората, отишли в един софийски храм да търсят помощ и спасение. „Това място е наистина много силно!” – казва отец Роман от параклиса „Света Троица” и обяснява откъде всъщност идва силата на святото място. Всеки петък в параклиса отец Роман чете молитвата на Св. Киприян. Храмът е пълен с хора, предимно жени, дошли да се помолят – едните да си намерят съпруг, а други – да разрешат проблемите в брака си. Историите за спасени бракове се носят от уста на уста и много жени отиват там с надеждата да разрешат семейните си проблеми – изневерите, агресията, побоищата или страстта към чашката на половинките си. Те донасят в параклиса дрехи на съпрузите си и се молят за тях. Отец Роман разказва, че Св. Киприян наистина помага да се ожениш или да разрешиш проблемите в брака си, стига наистина да вярваш. „Заради силната вяра на един човек, много хора могат да получат добро!” – казва той и разказва истории за изцелени хора, потърсили помощ в храма.
„В духовния свят, който е около нас, съществува и лошото, и доброто. Този духовен свят има изключително силно влияние върху нас и ние трябва да отчитаме това влияние! Дали вярваме или не че има направено някакво лошо, това само личи по самия конкретен човек.” – казва Отец Роман за магията и разказва, че дори в двора на храма са намирали малки вързопчета и ключове.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !