Министър заради Карамазов изостави...

Здравният министър уреди бившето си гадже за Лекар на...

Стартира арт проекта Място до прозореца

Проект на международно известната чешка художничка...

Миро пя пред над 700 души в Украйна

отпечатай новината

09.03.2010 14:00 | Видян 4703 пъти

Миро пя пред над 700 души в Украйна

Шестстотинте седящи места в най-елитния одески клуб „Паладиум" се оказаха недостатъчни да поберат всички желаещи да присъстват на концерта на Миро. Той пя час и половина и предизвика емоционално избухване сред публиката. Миро получи цялата позитивна енергия на публиката, която го обсипа с цветя и подаръци. Специално за концерта, пропътували десетки, а дори и стотици километри, бяха дошли най-активно действащите за поддържане на българщината българи в Украйна. Миро не спря да поздравява хората от сцената и превърна тази среща в празник. Сред най-вълнуващите моменти от концерта беше изпълнението му на песните „Една българска роза” и „Хубава си, моя горо”.
Ръководството на Българския културен център в Одеса покани на официална среща гостуващия в Украйна представител на България в "Евровизия 2010" - Миро.
Часове преди големия му концерт в клуб "Паладиум", Миро и домакините обсъдиха конкретните възможности за подкрепа на българското участие в престижния европейски музикален конкурс.
Над 100 български дружества, обединени в една асоциация, три вестника, два телевизионни канала, едно радио и пет културни центъра работят активно за съхраняването на българското самосъзнание, на над половин милион етнически българи, които живеят на територията на Украйна. Само в Одеса живеят около 40 хил. от тях. В най-големия от всички културни центрове днес обещаха конкретни действия за подкрепа на Миро и песента на България „Ангел си ти”.
Димитър Терзи - директор на Българския културен център в Одеса каза: "С голяма радост го посрещнахме. Трябва да ви кажа, че това действително ще се превърне в събитие, защото всички българи тук милеем и обичаме българската музика."
Значимостта на ангажимента беше подчертана от участието в срещата не генералния консул на България в Одеса – Георги Проданов. Присъстваха специално пристигналите от София: Ангел Чолаков – съветник по европейските въпроси на министър-председателя Бойко Борисов и Анна Кузнецова – началник на кабинета на министъра за българите в чужбина, Божидар Димитров. В края на срещата Миро подари на Българския културен център в Одеса нов компютър.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !