Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Елен Колева осъди Модерен театър

отпечатай новината

15.04.2010 09:40 | Видян 6490 пъти

Елен Колева осъди Модерен театър

В артпространството се случи нещо невиждано. Младата и талантлива актриса Елен Колева осъди Модерен театър за неправилно и едностранно прекратяване на трудовия й договор.
С решение от 1 март 2010 г. на Софийския районен съд 65-и състав осъжда "Ситти Продакшънс" ЕООД  да заплати на Елен Колева 16 250 лева. Именно под шапката на това ЕООД се намира Модерен театър, а сумата е равна на 13 заплати по 1250 лв. Лихвите са в размер на 768,21 лв., а разноските по делото възлизат на 790 лв.
Така общата сума възлиза на 17 018,21 лв. Актрисата вече разполага и с изпълнителен лист за събиране на описаните суми.
До този развой се стигна две години след началото на проекта Модерен театър. Елен Колева беше поканена в трупата през 2008-а, няколко месеца след като стана "Най-добра филмова актриса" за ролята си във филма "Шивачки".
"Бях в този интересен проект година и половина, но участвах само в един концерт. Всъщност нямаше никаква работа. Ремонтът се проточи безкрайно и ние нямахме никакви ангажименти. През лятото на 2008 г. получих покана да снимам в "Забранена любов" и отидох при артистичния директор Ивайло Христов, защото в договора ми имаше клауза, че всяка работа извън трупата трябва да се съгласува с него. Когато му казах, че имам предложение, той отвърна: "Важното е да имаш работа." Приех ролята в сериала. Два месеца след това, когато отидох да си взема заплатата, бях уведомена от касиерката на Модерен театър, че вече не съм в трупата. Разговарях с г-н Димитриос Арванитис. Той не можа нищо да ми обясни, но на финала на разговора каза: "Това е решението." Според мен всеки човек трябва да държи на правата си и да изпълнява задълженията си. Аз моите към театъра съм ги изпълнявала, те своите - не. Затова заведох съдебен иск към институцията и съдът прецени, че аз съм права", разказа актрисата.

Източник: в-к Монитор

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !