Деси Димитрова остана без бански в...

Деси Димитрова накара гърците да се размечтаят....

Първи трейлър на Домът на Gucci

Този ноември номинираният за „Оскар“ именит...

Ако можеха да четат

отпечатай новината

21.06.2010 11:23 | Видян 3088 пъти | Гласували 1

Ако можеха да четат

Журналисти и политици не престават да се изненадват тези дни от решението на Бойко Борисов за СТОПИРАНЕ на руските проекти в България. По този повод имаме “новина”. Ако бяха чели Супер 19’ от 13 МАРТ, нямаше да се стряскат с 3 месеца закъснение.
В супер интервюто на премиера, което публикувахме тогава, на въпроса: “Щатите или Русия”, министър – председателят на България отговаря: “Щатите”.

После обяснява, че руснаците традиционно са ни близки, но Америка е нашият стратегически партньор.
Значи “сензацията” не е никаква сензация и премиерът просто следва своята генерална линия в международната политика. А тя е изказана простичко в същото това интервю: “За хубаво или за лошо, и в Европа, и в Америка знаят кой е премиерът на България. Знаят какво зависи от него”.

Има само един притеснителен факт от последните дни, който може да е случайност, но може и да не е.
При гостуването си у нас италианският премиер Силвио Берлускони, който няколко пъти вече се среща с нашия министър-председател, в речта си на площад Гарибалди го нарече кратко и ясно “Борис”.

Все пак Бойко беше на посещение в Италия за няколко дни около 24 май и няколко пъти беседва с колегата си. Освен това на всички официални срещи неговото име е изписано на табела пред креслото, на което сяда.

Не е тайна, че Берлускони е близък приятел на Путин. Владимир Путин. При предишната си визита в София миналата есен той открито лобира за руските проекти. Силвио беше у нас ден след изказването на Борисов против тях на среща с посланиците от ЕС.
Дали в това е заровено кучето? Или просто годинките натежават на италианеца и той започва да забравя като повечето възрастни хора? 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !