12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Ринго Стар става на 70

отпечатай новината

07.07.2010 16:40 | Видян 2916 пъти

Ринго Стар става на 70

Днес Ринго Стар, барабанистът на легендарната ливърпулска четворка "Бийтълс", навършва 70 години. За близо 50-годишна кариера като член на групата и като самостоятелен музикант, той е издал десетки албуми, спечелил е няколко награди "Грами" и дори малка планета е кръстена на негово име, пише в. "Ню Йорк таймс".

Ринго Стар, с рождено име Ричард Старки, ще чества юбилея си в Ню Йорк. Сутринта той ще организира частно парти в "Хард рок кафе" на "Таймс скуеър". Вечерта Стар ще изнесе концерт в "Рейдио сити мюзик хол" заедно с групата си "Ол Стар", включваща музиканти като Едгар Уинтър, Гари Райт и Рик Деринджър.

В интервю по случай предстоящия юбилей, на въпрос какво би си пожелал, Ринго Стар отговаря: "Това, което винаги съм искал - мир и любов". Запитан има ли шанс желанието му да се осъществи, музикантът казва: "Колкото повече насърчаваме мира и любовта, толкова по-голяма е вероятността да ги получим".

На въпрос "Какви чувства събужда у вас числото 70?", Стар отговаря: "Всъщност се усещам като на 24. Да, числото изглежда доста голямо, но ще отбележа юбилея си. Не се крия. Чувствам се добре и правя това, което обичам".

Запитан как си е представял 70-годишнината си, когато е бил на 24, музикантът разказва следната история: "Не знам, но когато бях на 22, много добре си спомням това, изнасяхме концерт. Тогава свиреше и друга група, музикантите от нея бяха 40-годишни и аз се удивих, че още се занимават с музика. Сега самият аз отдавна съм прехвърлил 40-те, но продължавам да свиря. Моят нов герой е Би Би Кинг, който е на 85 години, но не се е отказал от музиката. Но и не мога да се преструвам, че съм по-млад, отколкото съм, и ще трябва да се замисля и за почивка".

Ето и посланието, което Ринго Стар отправя към феновете си по случай 70-ия си юбилей: "Където и да сте по света - в Ню Йорк, Париж или Лондон, моля ви, вдигнете два пръста в знака на победата и кажете "Мир и любов".

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Бийтълмания

Няма коментари към тази новина !