Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Скандали тресат клана Пиронкови

отпечатай новината

10.07.2010 09:00 | Видян 5193 пъти | Гласували 1

Скандали тресат клана Пиронкови

Невероятният успех на Цветана Пиронкова на Уимбълдън потуши скандалите в знаменитата фамилия. До преди няколко години прочутият дядо на Цвети – майсторът на четката Енчо Пиронков и баща й Кирил не си обелвали и дума, разказаха пред СЛАВА запознати с житието на спортистката. Художникът даже не искал и да чуе за успехите на внучката си.

Скандалите в клана са били толкова сериозни, че дори под тепетата тръгна слух, че Цвети ще сменя фамилията си. Причината за войната, както винаги, са пари. Преди да пробие в големия тенис, Цветана била обикновено дете, което обичало спорта. След няколко спечелени турнира обаче, баща й забелязал, че нещата стават сериозни. Обзет от идеята да направи щерка си профи, Кирил отчаяно започнал да търси пари. През това време Цветана усилено тренирала край река Марица като местила купчини с камъни на 50 метра и обратно.

Отчаян от положението Кирил започва за продава картини на баща си Енчо. Разбириайки за това, великият художник побеснява. Той си мисли, че парите от творенията му не отиват за Цвети, а за прищевки на сина му. Енчо тотално обръща гръб, след едно интервю на Цветана, в което тя обяснява, че основната заслуга за спасението на кариерата й има другият й дядо Никола Чинков. Той продал апартамент в Пловдив и земите си край тепетата, за да спонсорира внучка си.

Войната в клана обаче явно вече е приключила, тъй като Енчо Пиронков бе забелязан да дере гърло на централния корт на Уилмбълдън. Художникът стискаше палци за внучка си по време на полуфинала с Вера Звонароьва, който въпреки че загуби, я прати в историята.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !