Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Нов албум за 75-годишнината на Elvis “Viva Elvis – The Album”

отпечатай новината

28.07.2010 11:20 | Видян 2764 пъти

Нов албум за 75-годишнината на Elvis “Viva Elvis – The Album”

Legacy Recordings, в сътрудничество с Elvis Presley Enterprises, Inc. и Viva ELVIS от Cirque du Soleil в ARIA Resort & Casino в Лас Вегас, с гордост обявяват издаването на Viva ELVIS - The Album, в който е включен гласът на Кралят в съвсем нов контекст. Viva ELVIS - The Album ще бъде издаден през октомври, за повече информация посетете www.vivaelvis.com.

Безспорен Крал на рок енд рола, Elvis Presley остава една от най-силните фигури в съвременната култура."Преди Elvis," споделя John Lennon, "нямаше нищо."  След Elvis, светът изглежда и звучи по различен начин. С характерните движения и силата на гласа си Elvis разбиваше граници и установените правила, направи революция в света на музиката, филма и модата и същевременно предизвиква сеизмични вълнение всред половете, расите, класите и поколенията. Революцията на Elvis продължава с Viva ELVIS - The Album.

Постмодерната студийна работа улавя духа на Elvis от съвременна гледна точка. Viva ELVIS - The Album представя по нов начин вокалните изпълнения на Краля в широк спектър от нова музикална среда. Това ново звучене напомня за многообразието и способността на Elvis да работи с всички музикални жанрове: от блус до рок, от соул до госпъл, от южен фолк до Вегас поп, като ги съчетава с елементи на гаражен рок, пънк, ърбън и хип хоп.

"Viva ELVIS е брилянтно музикално преживяване" споделя Adam Block, Зам.президент/Генерален мениджър на Legacy Recordings."Толкова е креативен и модерен, нарежда по подобаващ начин Elvis в контекста на нашето съвремие, който допада на феновете от всички възрасти и различните видове музика. Свежестта и новаторството в тези песни те грабва и разтърсва и е поредното доказателство за величието на музиката на Elvis и днес."

В чест на музикалния гений на Elvis Viva ELVIS - The Album включва песни от ерата на издигането на Elvis през 50-те, неговите албуми с филмова музика, триумфалното завръщане към сцената в “’68 Special,” и разбиващите му изпълнения в Лас Вегас.  "Burning Love," "Suspicious Minds," "Blue Suede Shoes" и "It's Now or Never" са между песните, които са трансформирани за Viva ELVIS - The Album.

Първата възможност да се чуят части от сензационния албум ще бъде по време на седмицата на Elvis в Мемфис в събота, 14 август, по време на събитието „Разговори с Elvis.”

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !