Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Емил Кошлуков: Оказа се, че хората не ни харесват и не гласуват за нас

отпечатай новината

10.09.2010 12:40 | Видян 4244 пъти

Емил Кошлуков: Оказа се, че хората не ни харесват и не гласуват за нас

На емблематичната дата 9-ти септември Марк О’Селски беше поканил бъдещия си колега Емил Кошлуков. На въпрос на Марк защо с толкова много опит и наблюдения в политиката, нещата все не се получават за „Новото време” и тази партия традиционно е „последната дупка на кавала”, Кошлуков отговори: „Политиката е средство, а не самоцел. Оказа се, че хората не ни харесват и не гласуват за нас”.

Относно това дали българският мирен преход е бил сполучлив, Емил Кошлуков коментира, че мирен се е получил, но не е много сигурно дали е бил точно истински преход, защото май вече не мърдаме много от една точка в друга. Водещият на „На инат” се поинтересува и дали поне навремето се е получил преходът на онези червени куфарчета с парите. Емил Кошлуков беше категоричен, че той такива не е виждал, а и десните в този момент са били глупави и неопитни.

Не е малка цената, която Кошлуков  е платил по време на комунизма според самия него. През 1985 г. той попада в затвора с обвинения за разбунване на духовете в казармата и опит за бунт срещу властта. В Старозагорския затвор се среща с политзатворника Ахмед Доган, на когото преподава английски, а Доган го учи на философия. „Хидроинженерство обаче не ми е преподавал” – пошегува се той.

Първият анимационен водещ у нас се поинтересува и защо на последните избори Новото време е влязло в предизборна коалиция с „Лидер”, при положение, че срещу шефа на тази партия още тогава се е водило разследване за данъчни измами. „Направихме опит за по-широка коалиция с „Лидер”, условието ми беше, че ако Христо Ковачки се яви в листите, аз няма да участвам. Разочарован съм от „Лидер”.

На въпрос, дали „Новото време” е провален проект, Кошлуков отговори, че това е съдбата на всички либерални партии в България

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !