12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Фандъкова обидена на Иван, че сключи граждански брак в Каварна

отпечатай новината

14.09.2010 13:20 | Видян 4668 пъти

Фандъкова обидена на Иван, че сключи граждански брак в Каварна

Кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, бе гост в „Шоуто на Иван & Андрей” в понеделник вечер. В личен план за нея се знае, че се омъжва за ученическата си любов – Юри, има внуче, което много обича и си пада по рок музиката.

Поема поста си на градоначалник на 15 ноември 2009, след като бившият кмет на столицата стана министър-председател. В общественото пространство съществува мнение, че Бойко Борисов се е измъкнал от тежкото бреме на столицата като го е завещал на своя последовател. Към това твърдение госпожа Фандъкова подходи с уважение към настоящия премиер и респект към работата му. „Тежката, черната работа, която не се вижда, я е свършил Бойко Борисов” – деликатна бе тя.

Относно своята работа на този пост, госпожа Фандъкова обясни, че в условията на криза и със средствата, които има  Столична община, се опитва да прави максималното.
Първата дама в столицата умело влезе в закачливия тон на водещите като се пошегува: „Колко съм обидена на Иван, че отиде в Каварна да сключи граждански брак!”. Сега тя чака Андрей да се ожени отново и се надява поне той да се бракосъчетае  в София.

„Не само зимата, но и есента ще бъде тежка” – предвещава Фандъкова. Тя посъветва да тръгваме по-рано за работа, за да не се ядосваме.

Разминаването на някои ремонтни дейности в столицата госпожа Фандъкова обяснява с липсата на координацията между институциите като Столична община и Софийска вода например. Тя обнадежди столичани, че се работи по посока на обединяване на усилията. Положителното във всичко това според настоящия градоначалник е, че се осигуряват работни места за хората покрай тези обекти.
Иван & Андрей зададоха множество конкретни въпроси на гостенката си, свързани с дупките по улиците, плочките по тротоарите, които хлопат. В разговора си засегнаха теми като паркирането, чистотата в столицата, бездомните кучета и редица други наболели въпроси, на които госпожа Фандъкова се опита да даде най-точни отговори. „Повече затваряне на улици няма да има” – категорична бе тя по повод изграждането на метрото.

Кметът на София увери, че всичко в столицата е под контрол като даде за пример GPS системите на камьоните за боклук, с които се отчита точната бройка на почистените контейнери. Тъй като темата за събирането на сметта в града е от голямо значение, стана дума и за изграждането на завод за боклук. Вече има избран изпълнител и ще може да се разчита на европейски средства. В момента се разглежда апликационната форма от Европейския съюз и в  края на 2012 може и да имаме пуснат завод за балиране на отпадъци.

Над 1000 м. зацветяване с цветни алеи през изминалото лято, както и почистването на всички дворове на училища за 15-ти септември са някои от постиженията, с които може да се похвали Столична община за изминалата година.

Госпожа Фандъкова призна, че й е мъчно за децата, а също така и за колегите й от училище, но за сметка на това всяка година посещава училището, в което е преподавала. Това, което й носи истинско удовлетворение, е чрез поста, на който се намира да може да осъществява призванието си. „Позицията ми на кмет ми позволява да помагам на децата!” – откровена бе госпожа Фандъкова.

Гостуването на кмета на столицата сложи началото на седмица, изпълнена с политически личности в „Шоуто на Иван & Андрей”.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !