Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Вицепрезидентът на американската музикална индустрия гостува в България

отпечатай новината

28.09.2010 15:00 | Видян 3171 пъти

Вицепрезидентът на американската музикална индустрия гостува в България

Изпълнителният вицепрезидент на Американската асоциация на звукозаписната индустрия (RIAA) – Нийл Търкевиц пристига на работно посещение в България между 28 и 30 септември 2010 г.

Той е у нас по покана на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), национална група на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI). По време на посещението си той ще се срещне с представители на българския музикален бизнес, както и с компетентни лица от Министерството на вътрешните работи в ролята им на важен орган за правоприлагането и опазването на интелектуалната собственост в България, включително в дигитална среда.

Фокус на разговорите му ще бъдат проблемите, свързани с интернет пиратството в България и невъзможността за въвеждане на легални бизнес модели за достъп до музикално съдържание онлайн. Ще бъдат споделени добрите практики на американската музикална индустрия за използване на новите технологии за легитимно разпространение на музика. Важен за правоприлагането в България е опитът на американската музикална индустрия за провеждане на успешни инициативи с държавните институции, гарантиращи опазването на правата върху интелектуална собственост.   

Нийл Търкевиц ще се срещне и с Председателя на 41-ото Народно събрание – г-жа Цецка Цачева, с която ще обсъди предстоящите промени в Закона за авторското право и сродните му права у нас и обезпечаването на адекватна правна рамка в сектора на творческите индустрии. Той ще се срещне и с представители на посолството на Съединените американски щати в България, начело с посланика на САЩ – Н.П. г-н Джеймс Уорлик.

Американската асоциация на звукозаписната индустрия (RIAA) е една от най-влиятелните търговски организации в САЩ, като нейните членове представляват близо 85 % от легалната музика, която се създава и разпространява в САЩ. В подкрепа на своята мисия, асоциацията реализира политика в защита правата на музикалната индустрия не само в САЩ, но и по цял свят. RIAA е член на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), чийто партньори в България са БАМП и ПРОФОН.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !