Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Веско Пантелеев – Ешкенази представя цикъл от камерни концерти с приятели

отпечатай новината

08.10.2010 16:40 | Видян 3174 пъти

Веско Пантелеев – Ешкенази представя цикъл от камерни концерти с приятели

„Камерното музициране е много важна част от моя професионален живот. Това е така да се каже работилницата на един музикант. Там човек вижда и открива себе си.” сподели Веско Пантелеев - Ешкенази
   
На 12 октомври, в зала „България”, от 19:30 часа, започва цикъла от камерни концерти „Веско Пантелеев - Ешкенази и приятели” организиран от „Кантус Фирмус”. Лауреатът на международни конкурси Веско Пантелеев – Ешкенази ще се срещне на сцената с дългогодишния си концертен партньор – пианиста Людмил Ангелов. Двамата виртуози ще изнесат първия музикален спектакъл от поредицата, включващ специално подбран репертоар за цигулка и пиано.

Веско Пантелеев – Ешкенази споделя, че с Людмил свирят заедно от 15 години, оценява го като изключителен солов пианист и мечтан партньор в музиката: „Стремим се винаги да покажем различни неща от репертоара за цигулка и пиано. Людмил изключително много помага и със знанията си за репертоара...той е една вървяща и свиреща енциклопедия”.

И двамата са ярко изявени солисти, чиито музикални индивидуалности са в идеален синхрон. Въпреки напрегнатата си програма двамата музиканти редовно изнасят концерти в редица европейски градове. Изключително успешен и топло приет от испанската публика през 2007 е проектът на дуото Веско Пантелеев – Ешкенази – Людмил Ангелов, представящ в четири последователни вечери цикъла „Моцартови сонати за цигулка и пиано”.

Съвместният им компактдиск “Руска музика” е издаден от музикална къща Gega new. Вторият им албум “The Fascinating George Gershwin” е реализиран от Pentatone Classics. На 31 октомври 2007 двамата музиканти се представят с рецитал в препълнената зала “България”.

Програмата за 12 октомври включва музика от В. А. Моцарт,  Цезар Франк, П. Владигеров, А. „Пиацола и Дж. Гершуин. Двамата музиканти ще я изпълнят и на концерт в Амстердам, непосредствено преди идването си в София. 

Цикълът „Веско Пантелеев - Ешкенази и приятели” се състои от 4 камерни концерта, в които партньори на Веско ще бъдат също Георги Черкин и Виктория Василенко. Следващият концерт е на 13 декември с младата пианистка Виктория Василенко. През декември 2009 тя бе представена като „Дебют” от Веско Пантелеев – Ешкенази в съвместен концерт от цикъла „Концертмайсторите” на Класик ФМ М-Тел оркестър.  

Абонаментни карти и билети могат да бъдат закупени на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и на www.TICKETSBG.com.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !