Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бъдещето на игралния сектор в Европа

отпечатай новината

27.10.2010 14:40 | Видян 2853 пъти

Бъдещето на игралния сектор в Европа

По покана на първия вицепрезидент на Европейския парламента Джани Питела, и евродепутата Марио Мауро Слави Бинев участва в семинар на тема "Игралния сектор - между Европа и Средиземноморието". Семинара се организира  от Центъра за фондации на Средиземноморска Европа. Предвид членството на Бинев в икономическата комисия и в Интергрупата по спорта към ЕП поканата за неговото участие в конференция беше именно поради преплитането на тези две важни функции.

Сред поканените на семинара бяха почти всички европейски специалисти по въпросите на спорта и на залаганията. Поканени бяха оратори от много сектори - държавни и частни, между които представители на различните дирекции в Еврокомисията, шефката на Кипърската държавна лотария, както и съветника по европейските въпроси на УЕФА и др.

Заседанието бе открито от самия Джани Питела, който предостави думата на ораторите, които основно защитиха темата, че има нужда от изготвянето на законодателство на европейско ниво в областта на игралния сектор, но същевременно прякото допитване до основните „играчи” в сектора е необходимо, за да може основната полза да е за обществото.
Педро Велазкез, зам. шефа на отдела по спорт към Комисията и Слави Бинев размениха мнения по този спорен, но важен проблем и се споразумяха за среща, на която да обсъдят и очертаят обща стратегия за развитието на спорта в Европа.

След семинара Бинев и малка част от присъстващите на събитието продължиха разговорите си на обяд в президенския ресторант на ЕП. Евродепутатът ни от АТАКА размени идеи и с колегата му Салваторе Яколино от ЕНП, както и с представителкта на Лотоматика Груп Валерия Фагоне.


Бинев и Питела напуснаха по-рано обяда тъй като Бинев бе поел ангажимента да посрещне техни Високопреосвещенства  Митрополит Дометиян и митрополит Симеон, които са на посещение в Брюксел и ЕП за официалното представяне на юбилейното издание "Летопис на Българската Православна Църква".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !