Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

КАЗИЙСКИ, ПЛЕВНЕЛИЕВ И ЦВЕТАНОВ СА НОМИНИРАНИТЕ ЗА МЪЖ НА ГОДИНАТА 2010

отпечатай новината

02.11.2010 11:20 | Видян 3111 пъти

КАЗИЙСКИ, ПЛЕВНЕЛИЕВ И ЦВЕТАНОВ СА НОМИНИРАНИТЕ ЗА МЪЖ НА ГОДИНАТА 2010

Волейболистът Матей Казийски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов са номинираните за Мъж на годината 2010. Имената им, изброени по азбучен ред, бяха посочени от близо 120 журналисти от София и страната. Кой да оглави престижната класация ще се реши чрез онлайн гласуване в сайта manoftheyear.bg, което започва от днес и ще продължи до 26 ноември (включително). В него може да се включи всеки.

Победителят ще бъде обявен на церемония в Младежкия театър „Николай Бинев” на 2 декември. По традиция Мъжът на годината 2010 ще получи уникална сабя, на която ще е гравирано името му. И тази година тя ще бъде изработена от Васил Попов - президент на Първи частен ювелирен двор „Кесар”. На събитието ще бъде разкрито и името на дамата, избрана от екипа на Дарик, за Мис ТВ чар – награда, която се връчва от 1995 г.

Конкурсът Мъж на годината се организира от Дарик за трети пореден път, а това е неговото 20-то юбилейно издание.

Волейболистът Матей Казийски вече е попадал в класацията. В предишното издание на надпреварата той зае 10-тото място. През 2009 г. Казийски влезе в анкетата на Дарик заради бронза, извоюван от националния отбор по волейбол на Европейското първенство в Турция.

Макар да е министър на регионалното развитие и благоустройството от юли 2009 г., името на Росен Плевнелиев отсъстваше от списъка с предложените за номинация мъже преди година. Сега той е в ТОП 3.

Цветан Цветанов е сред номинираните за Мъж на годината за втори път. През 2009 г. той остана втори в крайното класиране, въпреки че рейтингът му като министър на вътрешните работи беше най-високият в правителството. Цветанов продължава и тази година да събира голям брой проценти одобрение за себе си.

Първата десетка в конкурса Мъж на годината се допълва по азбучен ред от: футболиста Димитър Бербатов (Мъж на годината 2009), режисьора на „Мисия Лондон” Димитър Митовски, отец Иван от Нови хан, който помага на останали без покрив над главата си хора, звездата от сериала „Стъклен дом” Калин Врачански, министрите на земеделието и храните Мирослав Найденов, на външните работи Николай Младенов и на финансите Симеон Дянков. За вицепремиера това е второ поредно присъствие в ТОП 10 на престижната класация.

93-ма мъже и 3 жени бяха предложени от едни от най-авторитетните ни журналисти за Мъж на годината 2010. Сред тях има най-много политици и спортисти, малко журналисти, артисти, режисьори, музиканти, писатели. Трите дами попаднали в класацията са министърът на правосъдието Маргарита Попова, бившият министър на здравеопазването Анна-Мария Борисова и еврокомисар Кристалина Георгиева.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !