Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бойко чака Путин на 13-и

отпечатай новината

03.11.2010 12:20 | Видян 3568 пъти

Бойко чака Путин на 13-и

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че очаква колегата си Владимир Путин на 13-и в София, след като проведе телефонен разговор с него.

„На 13-и в събота е неработен ден и той ще дойде, за да си поговорим хубаво – за Белене, за Южен поток и всички теми, които са важни“, обясни министър-председателят. Борисов подчерта, че друг акцент на разговорите ще бъде завръщането на българските напитки, храни и цигари на необятния пазар на братушките.„Русия е естествен пазар за България. Защо сме го забравили? Вие знаете ли колко минерална вода харчи Москва за година – милиони бутилки. Защо да не пият наша вода?“, попита Борисов. Той обеща, че ще направи всичко възможно да вдигне стокообмена до нивата от годините, когато двете страни са били членки на СИВ.

„Това е чист бизнес и чиста икономика, свежи пари за държавата. Саркози и Меркел се срещат с Путин и си правят бизнес, а ние сме си подарили пазарите си“, завърши Борисов.

Двамата премиери ще нищят строителството на атомната централа, пускането на Южен поток през българска територия и цената на природния газ, допълва ИТАР-ТАСС.

Борисов заяви по-рано пред агенцията, че с цялото си сърце подкрепя строителството на АЕЦ Белене.

автор: Велко Велев

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !