Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Юлиана Дончева: Красотата отваря много врати

отпечатай новината

16.11.2007 16:27 | Видян 13921 пъти | Гласували 6

Юлиана Дончева: Красотата отваря много врати

По образование Юлияна Дончева е геодезист и картограф, по професия е журналист, а зад гърба си има и един, засега, мандат в парламента. Обединяващ в различните й амплоата е образът на хубава жена, който в случая не се припокрива с английското pretty woman, а звучи на италиански – bella donna.

Не само в политиката, какви са предимствата и недостатъците, които носи красотата. Има много стереотипи за красивите жени – че са глупави, че са любовници на някого и т.н.
Аз никога не смятам, че външният вид има някакво отношение към качествата на един човек. Това са неща, които можеха да вълнуват хората преди доста години. Сега всеки се стреми към някаква хармония и съвършенство между интелект, способности и външен вид. Пластична хирургия, медицина, козметика работят именно в тази насока – да направят човека по-съвършен и той да се чувства във вътрешно равновесие. Затова подобни дискурси ми изглеждат направо глупави.
Красотата безспорно е предимство. За мен е несериозно, когато една красива жена се оплаква. Само да си постави въпроса какво би правила, би ли имала същите шансове, ако природата я беше лишила от тази красота.  Добрият външен вид отваря врати. Много повече врати отваря в чужбина – разговарях с българи, които от години живеят в Америка и те казват, че за да те наемат на работа, определящ е външният вид.
Вашата кариера в телевизията е започнала в Италия. Защо не продължихте там?
Аз винаги казвам, че явно или съм избързала, или съм закъсняла във времето, макар че това беше голямата ми мечта. Когато бях избрана да участвам в предаването Клуб 92 на Раи Дуе, все още нямаше свободно движение и визите бяха огромен проблем. А в Италия след приключването на всяко шоу се изчакват няколко месеца, докато стартира ново. През това време ако нямаш документи, нямаш право да участваш на следващ кастинг. Сега младите хора са улеснени във възможността да доказват своите качества и талант, навсякъде из Европа, докато по мое време това беше много трудно.

Италианките са много елегантни, имат стил, който не може да се сбърка. Вдъхновявате ли се от тях?
Бих казала, че италианките са образец за всяка жена не само как трябва да се облича и да изглежда, но и как да се отнася към мъжете. Не искам да обиждам българките, но като че ли допускаме да се отнасят грубо към нас, нямаме достойнство, приемаме балканския манталитет безпроблемно, което особено при някои млади момичета е много притеснително. За да седнат в една лъскава кола, са готови на всичко. Решили са да изградят живота си, намирайки богатия съпруг, който да се грижи за тях и ако може и да не работят. Това е изключително погрешна стратегия в живота, защото една жена има уважение само ако работи и се доказва непрекъснато. В този смисъл италианките знаят цената си и държат на достойно отношение. Това кара и мъжете да ценят жените, да ги ласкаят.
Така ли възпитавате сина си – да бъде кавалер?
Това е първото нещо, което непрекъснато му обяснявам. Той се държи много джентълменски към своите приятелки. Наблюдавам го и с по-големи момичета, деца на мои приятелки, които той познава от малък.
А съпругът ви такъв ли е?
Да, често се прибира вкъщи с цветя например. Той  е много позитивен човек. Никога не повишава тон. Много увлекателен е, неизчерпаем откъм разкази на случки и вицове, приятен за компания. С чувство за хумор.
Някъде четох, че сте скрили годините си в интервю, което ми се стори странно, понеже като депутат биографичната ви справка беше достъпна за всеки...
Напротив, винаги казвам годините си. Не съм от тези, които крият или забравят по някой друг рожден ден и откакто ги помня, все на една и съща възраст стоят.
На 42 години в Холивуд е модерно или да се раждат деца, или да се хващат по-млади любовници. На вас кое ви се струва по-привлекателно?
Раждането на дете за мен винаги е било най-хубавото нещо, което може да се случи на една жена, независимо от възрастта. Аз нещо все не уцелвам момента за второ... Като виждам колко е пораснал синът ми, започнах вече да се страхувам от такова второ предизвикателство. Винаги съм обичала семействата с повече деца. Оставила съм нещата на съдбата, тя си знае работата.

Имате ли си женска компания, приятелки, с които често се виждате и се забавлявате заедно?
Да. Едната ми е съдружничка в магазина, с другата ни свързва телевизията и любовта към киното – Цвети, а третата е Весела Нейнски, с която имаме сходни виждания за живота. Малко приятелки, но проверени във времето. Докато бях депутат, имах страшно много хора, които се представяха като близки приятели, но след като излязох от парламента, не съм ги и чувала.
Споменахте Весела Нейнски. А вас канили ли са ви във ВИП Брадър?
Да, каниха ме и в двата сезона. Не бих участвала по няколко причини. Никога не съм искала личният ми живот да е на показ. Освен това там си поставен в екстремна ситуация, която предполага проявата на черти от характера, които понякога дори самият ти не си подозирал, че имаш. Това може да създаде едно грешно мнение за теб самия. Да не говорим, че трябва да се съобразяваш и с облекло, и с други неща. Никога не бих се разсъблякла.


автор: Списание Easy

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !