Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Откраднаха песен на Тони Стораро в Сърбия

отпечатай новината

19.11.2010 12:20 | Видян 4092 пъти

Откраднаха песен на Тони Стораро в Сърбия

Песента на Тони Стораро „Фалшиви сълзи” бе присвоена от младия сръбски изпълнител Дани Мрак. Кавърверсията “Sviraj, sviraj” обаче била направена без знанието на композитора и продуцентите от Diapason Records и сега те са твърдо решени да потърсят правата си по съответния законов ред.

Песента „Фалшиви сълзи” по музика и аранжимент на Теодор Ташев и текст на Иван Иванов е включена в албума на Тони Стораро „2009”. Парчето и до днес е едно от харесваните в репертоара на Човека-глас и той винаги го включва в своята програма.

Сръбският вариант на своя хит Големия Тони чул случайно в интернет. Кражбата на песента станала без знанието на самия изпълнител и без разрешението на композитора Теодор Ташев и продуцента Ненчо Касъмов.

„От една страна съм поласкан, че са харесали песента ми и са я изпели в друга държава, но това не може да става без правата да са уредени. Авторския труд трябва да се уважава.”, сподели композиторът на парчето.


Продуцентът ще предприеме съответните законови мерки за разрешаване на възникналия проблем. „Щастлив съм, че правят варианти на наши песни навън, а не само ние да реализираме кавърверсии на хитове от други държави. Но не трябва нещата да стават по този начин. Както ние закупуваме за доста солидни суми правата за музиката от различните балкански композитори и сме напълно изрядни, така и нашите съседи трябва да са коректни.”, каза собственикът на Diapason Records - Ненчо Касъмов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !