ВОДЕЩА ОТ бТВ СЪДИ ХОРАТА, ЗАСТРАШИЛИ ЖИВОТА Ѝ ПРЕДИ МЕСЕЦИ

отпечатай новината

22.11.2010 15:40 | Видян 3556 пъти

ВОДЕЩА ОТ бТВ СЪДИ ХОРАТА, ЗАСТРАШИЛИ ЖИВОТА Ѝ ПРЕДИ МЕСЕЦИ

Преди половин година на 30 май, едно младо семейство  преживя страховит инцидент в асансьор на търновски хотел! Колата на водещата на „Денят е прекрасен” Милена Илиева и съпругът й беше премазана в товарен асансьор докато те двамата бяха вътре!

Сега  след продължилото няколко месеца разследване  Прокуратурата прецени, че няма основание за започване на наказателно дело срещу виновните. Пострадалите обаче не са съгласни,  че виновни няма и че няма престъпление, след като живота им е бил буквално застрашен. Ужасът, емоционалните щети и  стресът, който водещата и съпруга й са преживели за тях са  много по-страшни  и важни от унищожената кола. Ето защо чаровната водеща е решила да се бори за справедливост докрай.
За тази цел Милена започва гражданско дело. Тя възнамерява да осъди собственика на хотел „Рачев- Болярски” и производителя на  асансьорите „Изамет” заради преживения ужас и техните грешки, които са довели до инцидента.

Адвокат  Явор Нотев се ангажира с делото на Милена Илиева. Също като нея  той смята, че е време в България да се създаде практика виновните за подобни „инциденти” да бъдат  наказвани.
Каузата, за която Милена ще се бори не е само нейна лична. Според нея: „Има стотици, хиляди хора като мен пострадали при различни нелепи случаи, за които все се оказва, че няма виновни. Падащи асансьори, опасна електрическа мрежа, строени набързо сгради със съмнително качество... Ако тези хора, които са отговорни за тези проблеми, знаят че не са безнаказани – може би много злополуки няма да се случват!”

Милена Илиева вече преговаря с експерти от чужбина, които да направят  експертиза по случая с пропадналия асансьор. За нея обяснението, че „прашинки са попаднали в хидравличната система на съоръжението”  е нелепо и недостатъчно, след като два живота са били застрашени.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !