Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Надежда Нейнски: Присъствието ми в политиката не се изчерпва с фамилията ми

отпечатай новината

29.11.2010 14:00 | Видян 4772 пъти

Надежда Нейнски: Присъствието ми в политиката не се изчерпва с фамилията ми

В петък, 26 ноември, гост в „На инат” на ТВ7 беше емблемата на жените в българската политика - Надежда Нейнски. Анимационният водещ Марк О’Селски веднага я попита дали й се налага да работи повече, за да утвърди новото си име, но Нейнски с усмивка отвърна, че това за нея е предизвикателство и не смята, че присъствието й в политиката се изчерпва с фамилията й. Тя обеща на О’Селски, че ще удари едно рамо в кампанията му да покани Бойко Борисов на гости.

Запитана дали отчита свой провал като външен министър, Нейнски категорично заяви, че не отчита такъв, но изрази съмнения, че не е успяла напълно да покрие очакванията, с които е била натоварена. Още по-категорично тя отрече да има каквато и да е вина за задържането на медиците ни в Либия по време на нейния мандат в МВнР и не смята това за провал на външната политика на кабинета Костов.
Нейнски изрази подкрепа към  министър Николай Младенов и възрази на определението на Марк за него като „протеже”. Оценка за възможностите му тя се нае да даде след края на мандата, но оцени високо желанието му за работа.

За финал водещият върна своята гостенка години назад, когато излезе таен запис от инструктаж преди избори на местната структура на СДС в Ловеч. На него Надежда Нейнски (тогава все още с фамилия Михайлова) призовава партийния актив да нахрани журналистите. „Тогава аз казах тази реплика, но други ги нахраниха в последствие. И продължават до ден днешен”, коментира тя. Попитана дали днес журналистите са сити, Нейнски отклони въпроса към самите журналисти и припомни, че тяхното призвание е да пазят обществените интереси, а не политическите или корпоративните.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !