Времето решава кой срещаш в живота си

Времето решава кой срещаш в живота си, сърцето ти решава...

Смях: Не се живее вече в София, вчера...

Не се живее вече в София. Вчера спуках гумите на един...

Банско - за първи път домакин на кръг от Световна ски купа за мъже

отпечатай новината

01.12.2010 09:20 | Видян 2832 пъти

Банско - за първи път домакин на кръг от Световна ски купа за мъже

Българската федерация по ски (БФСки) проведе първата си пресконференция посветена на домакинството на България на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже. Стартовете (суперкомбинация и слалом) ще се проведат в зимния курорт Банско на 26 и 27 февруари 2011 г.

В пресконференцията взеха участие председателят на БФСки г-н Цеко Минев, заместникът му г-н Георги Бобев, директорът на състезанието в Банско г-н Валентин Стефанов, както и г-н Иван Обрейков, маркетинг директор на „ЮЛЕН” АД, концесионер на ски зона Банско. На срещата с медиите присъстваха и представители на основните спонсори на събитието - Audi, Milka, M-tel, Generali, Първа инвестиционна банка.

„За първи път Банско е домакин на Световна купа за мъже. Измежду 1200 зимни курорта, които кандидатстват за одобрение за провеждане на световната проява, Международната федерация по ски гласува доверие именно на Българска федерация ски да проведе стартове от Световната купа за мъже в курорта Банско”, посочи при откриването на пресконференцията г-н Цеко Минев.

Заместник-председателят на БФСки г-н Георги Бобев допълни, че провеждането на спортно събитие от такъв ранг е голямо признание не само за Банско, но и за цяла България, и се равнява по мащабност, и престиж на провеждане на кръг от Формула 1 или двубой от Шампионската лига по футбол. „Специално за състезанието на финала на писта „Бъндерица” ще бъде построена най-голямата трибуна в България. Тя ще е за 5000 зрители, допълни още г-н Бобев.

Най-голямата спортна проява в България за 2011 г. ще се проведе на 26-и и 27-и Февруари на писта „Бъндерица”. Инвестицията за мащабния проект, в чиято организация са ангажирани около 1000 души, възлиза на около 5 млн. лв. Половината от този финансов ресурс ще бъде осигурена от държавата в лицето на Министерството на физическото възпитание и спорта, а останалата част от основните спонсори.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !