Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Версаче бил убит заради дългове към мафията

отпечатай новината

07.12.2010 09:40 | Видян 4729 пъти

Версаче бил убит заради дългове към мафията

Модният дизайнер Джани Версаче е бил убит заради дългове към мафията, пише в нова книга, посветена на дизайнера. В нея се посочва, че камората се е опитала да открадне праха му, за да изнудва семейството му.

50-годишният Версаче беше застрелян на входа на апартамента си в Маями през 1997 г. от серийния убиец Андрю Кънанан. Според новата книга на Джузепе Ди Бела, бивш член на калабрийската мафия, известна като Ндрагета, дизайнерът бил убит "заради дългове" към кръстника на мафията, отбелязва Дарик.

В книгата си Метастази Ди Бела пише, че Версаче бил използван от кръстника Паоло Де Стефано, за да пере пари. "Имаше реки от пари от наркотици, изнудване, рекети, лихварство, планини от пари, които трябваше да бъдат изпрани. Използвани бяха барове, ресторанти, имоти, луксозни стоки, но също така чист бизнес като този на Версаче", разказа Ди Бела пред разследващия журналист Джанлуиджи Нуци.

Той споделя също как Ндрагета планирала да открадне праха на Версаче от гробището до семейното му жилище на брега на езерото Комо в новогодишната нощ на 1997 г., но това така и не било осъществено.

От отдела за борба с мафията в Рим са започнали  разследване на твърденията на Ди Бела. "Той е наш информатор и неговите информации в миналото се оказаха верни", съобщи Джанкарло Капалдо.
Според семейството на Версаче обаче думите на Ди Бела са "неверни и позорни". В специално комюнике фамилията заявява, че "запазва правото си да защити паметта и репутацията на Джани Версаче в граждански и наказателни съдилища".

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !