Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Камен Донев играе благотворително за кампанията „Приказка без край... Чудото си ти!“

отпечатай новината

07.12.2010 13:40 | Видян 2761 пъти

Камен Донев играе благотворително за кампанията „Приказка без край... Чудото си ти!“

В дните преди Коледа Радио Magic FM кани на театър!

Поканата е специална, защото театралното представление ще бъде изиграно от Камен Донев в подкрепа на дарителската инициатива "Приказка без край... Чудото си ти!".
На 19-ти декември от 19 часа Държавен музикален и балетен център - София  ще посрещне зрителите на моноспектакъла "Възгледите на един учител за народното творчество". Средствата от продажбата на билетите ще бъдат предоставени в помощ на Специализираната болница за деца с онкохематологични заболявания - София.

Автор на "Възгледите..." е самият Камен Донев. В постановката актьорът се изявява и като певец, неуморен танцьор, хореограф и режисьор. В спектакъла са преплетени умело фолклор с коментари и интерпретации от съвременния ни живот, които карат публиката да се превива от смях през цялото време, докато трае представлението.

Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Разбирането на автора е, че така наречения народен творец заучава, помни, изпълнява, но също така той трябва да интерпретира, фантазира и обогатява основно с любов и от все сърце да предава на своите наследници обогатеното. Важното обаче е, че в народното творчество никой не иска да развали направеното, а обратното - да го направи по-хубаво.

Темата, с която Камен Донев ще ни занимае на 19-ти декември е преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването.

Благотворителното представление на „Възгледите на един учител за народното творчество“ на Държавния музикален и балетен център е на 19-ти декември, неделя от 19 часа. Билетите са в продажба на Касата на бул. „Васил Левски“100.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !